ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Muži a ženy určené k likvidaci

Jakási zelená levicová aktivistka uveřejnila na internetu seznam lidí, jichž bude po volbách, které vyhraje levice, třeba fyzicky zlikvidovat. Seznam je dostupný v tomto článku.

Ještě si docela živě pamatuji, když v devadesátých letech zveřejnilo jisté periodikum Politika (spjaté s tehdejšími Sládkovými republikány) takzvaný "Seznam Židů a židovských míšenců v české kultuře a politice". Již tehdy za to (tuším) šel někdo sedět. A připomeňme si, že na začátku devadesátých let byla u nás diametrálně odlišná společenská atmosféra než dnes - nejprodávanější kapely tehdy v mainstreamových médiích zpívaly o tom, že "tvý poslání je svatý, musíš ty svině bít, negry cikány a žlutý, nenech je v klidu žít" a podobné exkrementy.

Uveřejnit něco podobného (nejen) v masovém médiu dnes, kdy kompetentní složky ministerstva vnitra intenzivně pátrají po čemkoliv, co by jen trochu čpělo po "extrémismu"? Stránky vyzývající otevřeně k vraždění pravičáků nikomu nevadí. Kdyby se na Facebooku, a je teď víceméně jedno, že jde o "anonymního" uživatele, objevil seznam Židů, homosexuálů, romských aktivistů a podobně (přičemž otevřené výzvy k likvidaci by ani nemusel obsahovat), jsem si jistý, že by agendu hlavních zpráv netvořilo minimálně týden nic jiného. Martin Pecina by vyčlenil další a další bojovníky na boj s extremismem za peníze daňových poplatníků a politické strany, včetně těch "pravicových", by volaly po další a další regulaci internetu. Jako kdyby ho nechtěly div ne zakázat už dnes. A to včetně ODS, přečtěte si její volební program.

Žiji oběma nohama na zemi, nikoliv ve virtuální realitě, snažím se nepodléhat dnes tolik módní paranoie a výkřiky do tmy jakési pomatené levicové aktivistky jsou mi víceméně k smíchu, stejně jako všechny tyto zelené eko-antifa-bůhvíco bojovnice, které jejich nadšení a zápal většinou přejde v momentě, kdy na ně dolehne životní realita. Pak se obléknou do kostýmku, ostříhají si červivé dreadlocky, poprvé v životě na sobě použijí kosmetiku testovanou na zvířatech a půjdou si najít práci do té banky, na jejíž výlohu ještě před týdnem házely kamení. Děsí mě však z principu to, že se takové seznamy vůbec zveřejňují, a že, jak stojí na oné (dnes již smazané) facebookové skupině, jména k nim patrně pomohly dodat kromě extremistického sdružení Antifa, o kterém se ví, že by s radostí posílalo nepohodlné osoby do plynu jako první, také seriózní novinářka Ludmila Hamplová a známá bloggerka Věra Tydlitátová. Ta se sice na svých stránkách od předmětu distancovala, její hysterické vyjádření, kde šermuje trestními oznámeními, mi však připomíná spíše křik potrefené husy než cokoliv jiného.

Co mě ještě děsí? Na onom seznamu "klerofašistů", se kterými by měl být po vítězných volbách udělán "krátký proces" je kromě Václava Klause, Ladislava Jakla, Daniela Landy a podobných také několik lidí, které osobně známe. Jsou tam také osoby, které patří k pravidelným diskutujícím na tomto serveru. Jak jsem již řekl, nejsem paranoidní a nemyslím si, že by lidé, kteří sympatizují se "zelenou levicí" chtěli zabíjet lidi, ale fakt je ten, že některé radikální eko-skupinky mluví o "selekci lidského druhu za účelem přežití planety" smrtelně vážně. To je jedna věc, a pak, internet je přece všelijakých magorů plný. Na prezidenta by jistě nikdo nezaútočil, což ostatní na "seznamu", kde je pro jistotu uvedeno také město jejich bydliště, říct nemohou. Proto by teď měli nastoupit všichni zeleně levicoví opinion leadeři a dát jasně najevo svým vymaštěným sympatizantům, že tudy cesta opravdu nevede.

Komentáře

Anonymní píše…
klid. podle mých informací za tím nestojí antifa, nýbrž jeden blb, který se sám taky na ten seznam napsal
template píše…
jako že bych naletěl Bartošovi? To by byl celkem fór, uznávám :-)
Anonymní píše…
ne, bartoš ne, jeden aktivní diskutér na facebooku, idnes a majitel super blogísku:)
Anonymní píše…
celý ten seznam působí strašně divně. naprosto nesystematický - "klerofašistů a lefebristů" v něm bude tak 5 % (maximálně).

Naprosto nepochopitelná je přítomnost Radovana Kaluži, který s ostatními jmenovanými nemá lautr nic společného, dokonce je mnohdy jejich opakem. Je to takový internetový metrosexuál, který spamuje různé weby a naopak propaguje dost "volný" životní styl.

Celé to prostě působí poněkud zvláštně. I ten rychlý ústup a zametání stop..
No, nic jdu se mrknout na hokej, ať z něj dneska něco mám :-)
Maro
Finrod Felagund píše…
Taky mi to přijde divné. Nakolik považuji Antifu za bandu cvoků, tak seznam těch jmen zcela neodpovídá tomu, koho by tam vybrali oni. Proč tam chybí třeba Vandas nebo jakýkoliv jiný představitel DSSS, Národního odporu a tak? Do těch přeci Antifa ryje nejvíc. Dál nerozumím tomu, co s tím má co dělat vítězství Paroubkovo po volbách - Antifa Paroubka nesnáší, i když k tomu má jiné důvody, než třeba my tady. Dál nerozumím tomu, proč v seznamu nejsou žádní "představitelé kapitalismu", jak jim Antifa říká, jako třeba majitelé či ředitelé velkých firem? Proč tam nejsou lidé jako Bohumil Doležal, kteří systematicky odmítají socialismus z rozumných pozic a tudíž mají větší podporu, než magoři typu Semínova? Vůbec bych se nedivil, kdyby tahle akce byla něco jako "požár Reichstagu" našich ultrakatolických magorů, protože oni si rádi připadají jako utlačované chudinky. A že by podobné "fatwy" vyhlašovala paní Tydlitátová? Ať si o ní myslím cokoliv, tohle fakt není v jejím stylu.
Anonymní píše…
Jsme ve finále !

Viděl bych to s těmi jmény podobně, Finrode. Ale, hergot, proč ten Kaluža ? To mi vrtá hlavou nejvíc... Jako, ten tam fakt vypadá jako totální pěst na oko

Maro
Anonymní píše…
kdo má na svém blogu článek o kalužovi a laholovi? jistý václav... zdeněk
template píše…
Nemyslím si, že za to může Antifa, ostatně ta má svoje "kill listy", z nichž některé byly přístupné ještě před delší dobou, paradoxně na jednom z nich figuroval třeba J.X.Doležal. Variantu "Požár Reichstagu" bych také nevyloučil, ale daleko spíš si myslím, že je to celé akce nějaké marginální skupinky zelených magorů, kteří třeba ani nevědí, kdo to Bohumil Doležal je a jeho texty jsou na ně příliš "intelektuální". Proto je tam třeba metrosexuál Kaluža, který tyhle lidi prostě z principu sere. Ale kdo to napsal je vcelku jedno.
Anonymní píše…
evidentni fake, kdyz je tam zkurvenec a dusevne nemocnej latentni homosexual Kaluza, nic jinyho nez sranda to ani bejt nemuze...
Anonymní píše…
a mimochodem, Adam B. Bartos me docela stve, zacina s tim vymejslenim kauz bejt trapnej asi jako Jiri X. Dolezal... z niceho vzdycky vydupou jakousi pseudokauzu, a pusobi to fakt neseriozne...
template píše…
Poslední Anonymní: To máte pravdu.
Anonymní píše…
Psychicky nemocny JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola na "černé listině" zelených levicových aktivistů? ( http://henryklahola.nazory.cz ) Zboznuji jeho dilo "Samostudium 28 cizích jazyků pro chudé tuláky a bezdomovce" ( http://henryklahola.nazory.cz/sl.htm ) :-)

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem