ZE ŽIVOTA (TENTOKRÁT AMERICKÉHO) KOCOURKOVA: Celebrity balí kufry...Zlý McCain je vyžene ze země!!

S blížícími se prezidentskými volbami v USA vzrůstá napětí a hysterie. To druhé hlavně v "liberálním" táboře, jehož tváří byly, jsou a budou hollywoodské a jiné celebrity. Ačkoliv to po nich nikdo nechce, rády se médiím svěřují se svými politickými názory. Ať se potom nikdo nediví, že si z nich někdo pak udělá takovou srandu, jako Trey Parker a Matt Stone ve filmu Team America: The World Police.

Jako první jsem zaregistroval troubení na poplach jakési herečky jménem Susan Sarandonová. Její jméno jsem nikdy neslyšel, ale byl jsem poučen, že si zahrála v několika filmech, které nebyly zrovna světovými trháky. Zvlášť mě zaujala její citace v tomto článku:

"Jestli bude zvolen McCain, bude to velmi, velmi nebezpečné," říká hvězdička. "Jde o všechno, ale mám důvěru v americký lid. Jestli mě zklame, možná se přestěhuju do Itálie. Nebo do Kanady, ještě nevím."

To mě velice pobavilo. Než jsem stačil začít snít s otevřenýma očima, jak by asi americký lid ztrátu tak velevážené spoluobčanky oplakával, přilila olej do ohně další hvězdička. Tentokrát většího formátu. Jedná se o zpěváka skupiny R.E.M. Michaela Stipea. Ten v rozhovoru pro Sky News varoval své "fellow Americans" před ďáblem Johnem McCainem. Na otázku, co kdyby obávaný arizonský senátor přece jen volby vyhrál, odpověděl: "Asi bych se musel přestěhovat do Anglie".

Bude v případě McCainova vítězství, ve které já osobně pevně doufám, následovat hromadný exodus amerických celebrit do Evropy, do Kanady, nebo jen možná po vzoru sebevražedných hlodavců lumíků rovnou do moře? Upřímně řečeno, nemyslím si. Před osmi lety totiž emigrací vyhrožovali například hollywoodský herec Alec Baldwin či Kim Basingerová. Pokud bude zvolený Bush, bili se komedianti v prsa, tak MY odjedeme ze země! A co byste bez nás dělali, tak raději koukejte volit, koho vám říkáme!!! Well. Bush byl zvolen dokonce dvakrát a pana Baldwina a paní Basingerovou ani nenapadlo, aby balili kufry a odjížděli ze země, která jim poskytuje pohodlný život.

Asi nejsem sám, kdo se pozastavuje nad tím, proč hvězdičky showbyznysu, které dostávají zaplaceno za to, že jsou součástí zábavního průmyslu, vůbec takové věci vypouští z úst. Já osobně jsem u Michaela Stipea zvědavý pouze na to, jak zpívá. Jeho politické názory mě nezajímají a kdybych byl Američan, rozhodně bych se jimi neřídil při vhazování volebního lístku do urny. Ostatně totéž se týká celebrit, co podporují republikány, pokud ovšem takové jsou. V hollywoodských kuloárech, enklávách to salónního levičáctví, se takové manýry přece jen nenosí. Nikde jsem také nečetl, že by někdo hrozil odletem ze Států, vyhraje-li Obama. I u nás máme podobné osly, naštěstí ale spisovatel Michal Viewegh ani režisér Jan Hřebejk nevyhrožovali před prezidentskou volbou v únoru tohoto roku emigrací. Tak rád bych jim přišel zamávat na letiště! Zřejmě věděli, že by byli k smíchu. Dost mě překvapuje, že to neví Michael Stipe.

Pikantní by ovšem bylo vyžadovat po inkriminovaných celebritách plnění jejich slibu. Pro mnohé Američany to může být o důvod více, proč hlasovat pro McCaina. Navíc pokud například Mr. Stipe věří, že pod Obamovým vedením se Spojené státy jako mávnutím kouzelného proutku změní na zemi samých "shiny happy people", pak mám vážné obavy o jeho duševní zdraví.

Beztak se oba chtějí jen zviditelnit a přiživit se na prezidentské kampani, tak co.

Komentáře

Anonymní píše…
Pěkně napsaný článek, souhlas :)
Anonymní píše…
A kampak nám zmizel článek ze 3.9. velebící výhody lisabonské smlouvy ? Že by se Vám nehodily příspěvky v diskusi ?
Anonymní píše…
U nas par kulturnich blbecku strasilo vyhrou levice.
template píše…
Článek o Lisabonské smlouvě bude co nejdříve znovu na hlavní stránce - i s diskusí, pokud tam nějaká byla.
Finrod Felagund píše…
Článek o Lisabonské smlouvě jsem potřeboval přepracovat vzhledem k okolnostem, které se ukázaly jako nové. Diskuse samozřejmě nijak cenzurována není, neboť neporušuje pravidla, viz tiráž.
Anonymní píše…
" Susan Sarandonová. Její jméno jsem nikdy neslyšel"

to o autorovi tohoto blogu rika velmi mnoho :-). Zrejme existuje jeste mnoho osob a veci, o kterych jste nikdy neslysel. Typicky cesky "pravicovy" amikofil...
Anonymní píše…
Doporucuju nastudovat nasledujici clanek:

http://stuffwhitepeoplelike.com/2008/02/24/75-threatening-to-move-to-canada/

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem