ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Mantra bezmozků přímo z úst populárního zpěváka

Všichni politici jsou zloději a patří je zavřít, soudci jsou mafiáni a měli by taky být za mřížemi, všichni katolíci jsou děti zneužívající pedofilové a Klause zvolili komouši. Tuhle mantru můžeme pravidelně slyšet v hospodách čtvrté cenové skupiny, ale často ji také lze číst na internetu, většinou od neregistrovaných uživatelů libovolných diskuzních fór. Anebo také v posledním Reflexu, v rozhovoru s populárním zpěvákem Davidem Kollerem, kterého magazín před časem vyhlásil za Osobnost roku.

Aby bylo jasno, nesnáším komunisty. Můj názor je, že jsme se k nim začátkem devadesátých let měli zachovat daleko tvrději, nechci si ovšem hrát na generála po bitvě, jako to v současnosti dělá mnoho lidí. Sám jsem byl v té době ve školním věku, na rozdíl od Davida Kollera, který se tehdy už sem tam objevoval v televizi po boku svých spoluhráčů - dítek to z líhně komunistického mafiána Františka Janečka. To jen tak pro pořádek. Co mě však vytáčí ještě více než existence komunistů v českém parlamentu, jsou s prominutím kecy, jaké v inkriminovaném rozhovoru najdeme, když se stočí na politické téma.

"Fujtajxl komouši, nechci, aby mi nějaká kráva z KSČM říkala, co mám dělat," rozhořčuje se Koller. V pořádku, to já také ne. Pojďme se ovšem bavit o tom, co se reálně dá dělat. Pan umělec žádné konstruktivní řešení nenabízí. Mluví o "knedlíkovské republice chalupářského ražení," ovšem sám mantrou, kterou hlásá, nepřekročil mantinely typického českého bezmozka v oné čtvrté cenové.

Co se tedy dělat dá? Já bych věděl - místo pořádání akcí typu S komunisty se nemluví a Zrušme komunisty!, které k ničemu nejsou, by pomohlo prostě a jednoduše nehlasovat pro bolševiky ve volbách. David Koller (kterého coby muzikanta do jisté míry respektuji) ve svém svatém rozhořčení přehlíží jednu smutnou skutečnost. V médiích si samozřejmě může říkat co chce, ale jeho názorům bohužel naslouchá velká spousta lidí. Tím, že je de facto opinion leader, poskytuje komunistům velkou službu. Zamyslel se někdo například nad tím, proč KSČM sbírá tolik "protestních" hlasů od prvovoličů? Není to čirou náhodou tím, že tihle lidé moc dobře slyší na zjednodušující řeči typu "všichni politici kradou"? Nabízí opinion leadeři typu Davida Kollera, kteří se touto mantrou ohánějí, této skupině nějakou přijatelnou alternativu? Nehází vlastně, aniž by to snad chtěl, takové lidi přímo do bolševické náruče? News flash pro Davida Kollera - všichni politici opravdu nejsou zloději, ani na pražském "magoši", ani jinde. Ví-li o nějakém případu krádeže, měl by podat trestní oznámení.

"Chvíli nato přišly volby současného pana prezidenta poprvé, pamatuje si dnes už vůbec někdo, že se tam nechal dovolit komoušema? Tehdy je znovu vlastně zlegalizoval..." říká dále Koller a já se snažím rozpomenout se na prezidentskou volbu v roce 2003. Možná si to pamatuju přece jen o něco lépe než David, který se na jiném místě rozhovoru chlubí, jak se to v devadesátých letech krásně fetovalo. Pokud si tedy dobře vzpomínám, volba byla tajná. Nevíme tedy vlastně, kteří politici tehdy Klause volili, můžeme jen spekulovat. Nebo snad Koller, na rozdíl od většiny národa, ví přesně, jak ten který zákonodárce hlasoval? Můj osobní odhad je ten, že ho někteří poslanci za KSČM tehdy opravdu zvolili - například Miroslav Grebeníček - ale rozhodně to nebyli všichni, stejně jako pro něj v tajné volbě nejspíš nehlasovali někteří poslanci a senátoři za ODS. Klaus se tehdy stal prezidentem díky hlasům ČSSD, kteří jej použili jako vražedného nástroje k podříznutí vlastního kandidáta Miloše Zemana. Opět ale říkám, že toto je můj osobní odhad, který na rozdíl od Davida Kollera nikomu necpu jako nezpochybnitelnou pravdu. Ono to nakonec třeba bylo úplně jinak, to se však těžko někdy dozvíme. Osobně mám Klausovi za zlé, že šel před volbou lízat na poslanecký klub KSČM jejich rudé zadky, stejně jako že si vzal jejich tehdejšího předsedu do Lán. To nebylo ovšem nic proti tomu, jakou rektoskopii vykonával u Leninových pohrobků o pět let později jeho rival. Zajímavé je, že o tom se taktně mlčí.

A když už jsme u těch prezidentských voleb. Ta v roce 2003 byla tajná, já si ale ještě pamatuji minimálně na dvě, které tajné nebyly. Například na tu v roce 1989, kde celý komunistický parlament zvedl ruku pro Václava Havla. To jen k tomu, kdo vlastně "komunisty zlegalizoval". Pak také tu v roce 2008, kde poslanecký klub KSČM nezvedal ruku pro Václava Klause, nýbrž pro jeho protivníka Jana Švejnara, stejně jako největší komunistobijec senátor Mejstřík, jenž ve svém památném projevu ve Španělském sále vzal rudochy na milost. Viděl jsem to na vlastní oči. To jen pro pořádek, nediskutujme teď o dojmech a motivech, důležitá jsou fakta.

S Davidem Kollerem bych si nicméně velmi rád přečetl úplně jiný rozhovor. A to takový, kde by se otevřeně a upřímně rozhovořil o tom, kterak v roce 2006 s jeho kumpánem Davidem "Podvod_S_Entropou_Byla_Přece_Nadsázka_A_Mystifikace" Černým otvírali ono proslulé multikulturní centrum Meet Factory, které tehdy spolklo nemalé peníze poskytnuté Evropskou unií - a ještě o rok později se tam nedaly pořádat hudební akce z toho důvodu, že se v oněch čtyřech holých stěnách netopilo. Osobní zkušenost.

Komentáře

pavlíček píše…
Kámo hele, proč prostímtě všude podsouváš myšlenku že každej "nelezu-do-řitě-usa" je hned komouš, bolševik a podobně?

Mě naopak zaráží taková otřeba kdejakých pisálků si vylévat mindráky na nějaké skupině... v roce 1938 bys asi celý žhavý čekal s kamenem u nějaké židovské výlohy, až bdueš mít kolem sebe dost diváků, co?

Kde se lidi jako vy berete, sakra...
pavlíček píše…
Když by ti bylo před rokem 1989 stejně, jako ti je dnes, byl by sji ten nejvíc nejlepší komunistickej agitátor...

Jak se zdá, každá doba, a každej režim má svoje podržtašky...
Anonymní píše…
Pro komunisty bude jistě velmi urážlivé, že jsou běžně označováni z komunisty, kámo...

Pane Pavlíčku, předpokládám,, že kritik zdejšího proamerikanismu jste stále Vy a proto se Vás znovu ptám. Kdy některý ze zdejších autorů projevil obzvláštní sympatie k USA?

Kde se sakra berou ochránci práv zločineckých organizací jako Vy pane Pavlíčku?

Glosátor
Pavlíček píše…
Anonymní: hehe, pokud máš avízo že nějaký komouš provedl zločin, jdi a podej trestní oznámení...

Zatím ale jen "kopeš do mršiny" - čili děláš to samé, co se dělalo se Židama za druhý světový...

To vážně nechápeš, že tu neděláte nic konstruktivního, jenom si hrajete, jací jste děsný "Komunistobijící" rambové?

A váš proamerikanismus - stačí banner vleo požadující rakety USA na našem území, a články podporující výstavbu radaru.

Že jsme se my češi ještě nepučili - pár let lezem do řitě Sovětskýmu svazu, a posloucháme komunistické agitátory, teď zase lezem do řitě Americe, a posloucháme promaerické agitátory (čily ty zde, a vám podobní)...

V tom je zakopanej pes...
template píše…
Pane Pavlíčku, jak to souvisí s tímhle článkem? Kde je nějaké lezení do řitě USA?
Anonymní píše…
No ono je dost rozdil lezt do rite zrudnemu bolsevickemu zlocinnemu rezimu a lezt do rite relativne velmi svobodne spolecnosti, vzdy ochotne pomahat zemim v nouzi.
Pavlíček píše…
Anonym 26. září 2010 12:47: hehehe... s tou americkou svobodu to také není nic moc... víra jim furt leze do politiky - http://www.digitaljournal.com/article/261082 - (moc se nedaly na sekularismus) a podobně...

Navíc je to velmi policejní stát, a tajné služby nemají daleko do KGB.

Raděj budu žít v naší, idkyž také problémové republičce, než v takovém kolosu, který válčení zaměnuje za svobodu...

template: v tom směru, že celkově kritizuji fanaticky promaeirkcé vyznění článků které tu píšete... a ne, nehodíte na mě nějakou "levicovou proruskou politiku"...

Já říkám, nelezme do řitě NIKOMU.
template píše…
Já měl za to, že v dnešním článku spíše onen "planý rádobyantikomunismus" kritizuji. Četl jste ho vůbec? Pokud ano, máte k němu něco?
Anonymní píše…
Americké základny jsou, pane Pavlíčku, po celém světě. Raketová či radarová základna a případná její podpora nijak nenaznačuje obzvláštní proamerikanismus. Neutrální země bez zlatých pokladů a utajených účtů, jak nám opakovaně ukazuje historie, mohou už preventivně nakupovat vlajky sousedních zemí - neb jsou již vpodstatě anektované. I když v této konkrétní otázce s Vámi souhlasím.

Tento článek je namířen proti komunistobijství některých lidí, k jejichž způsobu myšlení nemáte podle mého názoru daleko.

V čem podle Vás tkví proamerické vyznění článků, zde prezentovaných?

Glosátor
pavlíček píše…
"Neutrální země bez zlatých pokladů a utajených účtů, jak nám opakovaně ukazuje historie, mohou už preventivně nakupovat vlajky sousedních zemí - neb jsou již vpodstatě anektované. I když v této konkrétní otázce s Vámi souhlasím."

Co přesně toto znamená? Sice je hezké, jaký jste "frajer" když umíte něco napsat takle záludně, ale já preferuji jasnou komunikaci...

A ke komunistobijství - naopak, celý článek vyzněl "kdo není komunistobijec, je tzv. bezmozek."

Já se tu pokouším vysvětlit, že strefovat se do nějaké skupiny je pouhopouhá šikana... takže autor není o nic lepší, než-li SA jednotky.
Anonymní píše…
Hmm, školy za minulého režimu evidentně neuměly naučit analýze textu...jinak si to vysvětlit neumím. Článek i můj příspěvek podle mého názoru hovoří dost jasně.

Proč by měli být komunisti nedotknutelní a nekritizovatelní? Proč by si z nich lidé neměli dělat legraci (zvlášť když se berou tak smrtelně vážně, což je obecná vlastnost celé levice)? Když se Vy strefujete - navíc s typickým evropským amižrouctvím, které se tak často dnes pojí i s tím antisemitismem - do USA tak jste taky poloSAman?
template píše…
Vidím, že jste článek, pane Pavlíčku, ani napodruhé nepochopil. Pobízet Vás, abyste si jej ještě jednou přečetl, bude asi marné. Proto s Vámi další diskusi vzdávám. S pozdravem.
pavlíček píše…
Víte, hlupák jste tu vy. Já vám dal zcela jasné otázky a doplňky k článku, a vy jste je jednak nezodpověděl, a jednak jste to zamazal jako "vy jste moc hloupý, aby jste pochopil moje geniální myšlenky".

Takže se tu můžete stydět jen Vy.

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem