ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Fuj, fuj, jste nemorální, píší pravdoláskaři Vondráčkové

Bulvární tisk (a nejen ten) má novou megakauzu, do které se poněkud nešťastně dostal i náš bývalý prezident a vrchní guru "bratrstva Pravdy a lásky". Podrobnosti naleznete například zde.

Nemusím Helenu Vondráčkovou. Bytostně nesympatický je mi její manžel Martin Michal, který se ustavičně kvůli něčemu soudí. Zcela volná je mi ovšem i Marta Kubišová, byť jsem schopen jakžtakž uznat pěvecké kvality obou dam. V podstatě nevím, o co v jejich sporu jde a upřímně řečeno, je mi to úplně jedno, podrobnosti ať si řeší Blesk a Aha! Vím jen, že věc je zcela v kompetenci soudu a to mi stačí.

Co mi ale není zase tak úplně jedno není, je vměšování se do soudních sporů ze strany "osobností" a to ještě takovýmhle emotivně nátlakovým způsobem. Jako by nestačilo, že názor českého bezmozka například na kauzu Jiřího Kajínka formuje nějaký film, a proto máme u nás náhle milion expertů na české soudnictví a kriminalistiku, kteří se k věci vyjadřují na internetových diskuzních fórech stylem "všici policajti jsou hajzlové a všici soudci zkorumpovaný, to přece každej dobře ví pičo". Od teď každý čtenář Blesku ví, na čí straně je pravda a kdo je "hajzl", a to díky Havlovi, Fischerovi, Adamovské a spol.

Vlastně by nás to ani nemělo tolik překvapit, neboť víme, že pravdoláskové bratrstvo má všelijaké výzvy a podobné (pseudo)morální apely v oblibě. Bohužel díky ustavičnému brainwashingu jsou u nás lidé, kteří inkriminovaný dopis podepsali, dodnes bráni jako nositelé jediné pravdy, nejvyšší morální autority a jsou opinion-leadery, což dobře ilustrují výsledky internetových anket, kde se většina lidí vyslovuje, že by dopis podepsala. Zkrátka co říká Havel a herci z Ordinace v růžové zahradě, je u nás automaticky přijímáno za svaté. Proto také bulvární deník píše článek o tom, že "česká elita" podepsala jakýsi dopis. Omlouvám se, ale za "českou elitu" nepovažuji komedianty, kteří se živí tím, že představují životy jiných lidí. Jistě, některých herců a dalších umělců si vážím - ovšem za jejich práci. Nepotřebuji po nich slyšet názory na věci, do kterých jim nic není, tím méně agresivní vměšování se do nich. Respektive proč ne, ale v tomto ohledu jsou jejich názory pro mě stejně relevantní, jako názory prodavaček z Tesca a těch se nikdo neptá.

Abych Havlovi nekřivdil. Média opět udělala "zkratku" a z dopisu, který podepsalo xx signatářů, udělala spor "Havel versus Vondráčková", což k bývalému prezidentovi není příliš spravedlivé. Nemyslím si rovněž, že by byl autorem onoho textu, samozřejmě se můžu mýlit. To ale na mých předchozích slovech nic nemění.

Komentáře

Anonymní píše…
Mohli ji to poslat soukrome. Tohle je fraska.
Anonymní píše…
http://www.nwoo.org/911/

toto je "zajímavější" :-)
template píše…
Původně jsem chtěl na tu demonstraci jít a vyfotit si pár manifestujících jedinců, ale pak jsem se zalekl, co kdyby náhodou blbost byla nakažlivá...

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem