ČESKÁ KOTLINKA: Jak jsem se styděl (za svého prezidenta)

Pan prezident Václav Klaus publikoval v MF Dnes (později tentýž článek vyšel i na Neviditelném Psu) článek, v němž píše, jak se neskonale stydí za rozhodnutí české vlády uznat samostatnost Kosova. O Kosovu a mém postoji k němu jsem tu psal poměrně obšírně a zcela uznávám panu prezidentovi právo na názor. Vůbec mi nevadí, když se pan prezident vyjadřuje ke všem myslitelným tématům knihovnou počínaje a globálním oteplováním konče, konec konců je akademik navíc publicisticky činný - a u takových je vyjadřování se nanejvýš v pořádku. V čem ale vidím problém je to, že nakolik si pan prezident umí vytvořit názor na ono zmíněné cokoliv od knihovny po oteplování, neumí prezentovat (a když, tak jen velmi mlhavě) svůj názor na základní geopolitickou otázku kam že to Česká republika vlastně přináleží.

Pan Miroslav Macek kdysi prohlásil velmi dobrou větu, a sice že kdo o sobě říká, že není ani pravičák ani levičák, je levičák. Ono na tom něco je. Ne že bych chtěl obviňovat snad pana prezidenta z levičáctví, Bůh, Alláh, Ódin, Buddha, Matka Příroda a nevím kdo ještě mi buďte svědky, ale jistá analogie tu je. Pan prezident totiž vypadá, že ho oslovuje Rusko, jeho kultura, jazyk (s Putinem mluví přímo rusky), ale bohužel i geopolitické postavení. Velmi silně se obávám, že pan prezident se bojí na plná ústa přiznat, že jest rusofilem a proto mlží. Parafrázujíce tak páně Mackův výrok říkám, že kdo říká, že není ani se Západem ani s Východem je s Východem. Pan prezident jen těžko zastírá rovněž své slavjanofilství, které mu velmi pravděpodobně je základem pro jeho slabost pro Srbsko. Zároveň je rovněž velkým ctitelem prezidenta Beneše (jehož jsem tu též komentoval), který se v podobné "orientaci" doslova vyžíval.

Čeští pseudohumanističí klausofobové tak na jednu stranu hystericky ječí kdykolv slyší páně prezidentovo jméno, ale ječí právě kvůli "drobnostem" typu knihovny či globálního oteplování. Je velmi zajímavé, že nikdo z našich hlídacích psů demokracie nebije na poplach kvůli rusofilské tváři Václava Klause. Vypadá to totiž, že místo hlídacích vlčáků je naše nebohá demokracie střežena zloději se podbízivými polštářovými pejsky. A tak nejen že se za svého prezidenta stydím, ale rovněž se bojím, kam jeho geopolitická neřízená střela míří. A obávám se, že na Západ to nebude.

Komentáře

Anonymní píše…
kam že to Česká republika vlastně přináleží.

hm, tak jestli si autor ve sve chorobne rusofobii mysli, ze je spravne nalezet do spolku loutkovych politiku nerespektujicich mezinarodni pravo a kosovskych masovych vrahu (Haradinaj, Thaci), tak jej uprimne lituji a vlastne mi to potvrdilo fakt, ze podobne blogy a projekty jako je Nekorektne (vyzivajicich se v orgastickem opevovani vseho americkeho), predstavuji velmi vaznou hrozbu.

A cela ta srbo a rusofobie, hranicici az s primitivnim rasismem za soucasneho peni chvaly na onen obskurni sovinisticky stat, zalozeny na dedictvi narkomafie taky stoji za to :-/
Anonymní píše…
Pan prezident totiž vypadá, že ho oslovuje Rusko, jeho kultura, jazyk (s Putinem mluví přímo rusky), ale bohužel i geopolitické postavení.

Proboha no a co? i kdyby ho oslovovala pravoslavna kultura a tradice...porad lepsi nez amerikanismus, McDonaldy a Hollywood

:-)) no to je gol a jak by asi s ruskym prezidentem mel mluvit?

naopak, Klausovi za jeho snahu o vrele vztahy s Ruskem tleskam. Je potreba uz konecne definitivne odkopnout vsechny studenovalecnicke relikty minulosti a pochopit, ze se svet stal multipolarnim. Eurasijska orientace (ekonomicky na Shanghaj pact a BRIC), evropska hospodarska autarkie a stop demokratickemu imperialismu. Bye bye mr. Brzezinski :-))
template píše…
Rusku nevěřím - historická zkušenost. Ostatně poslední Putinova vyjádření to jen potvrzují - bývalý agent KGB má zjevné choutky podrobit si opět státy bývalého východního bloku pod své "impérium". Proto říkám, že je lépe obracet se na Západ a hlavně na USA, přičemž rozhodně orgasticky neopěvuji vše americké, kde jste to vzal?
Unknown píše…
já už to pochopil - autor je očividně opravdu neocon - tj.fašizoidní trockistický sionista zároveň chápající pojem liberál v čistě americkém pojetí - tj.polobolševický(ale nemoskevský) multikulti obdivovatel zločinců všeho druhu - před takovými fašizoidními rádobyjakobíny co pořád chtějí někoho převychovávat a komandovat bůh nás chraň
Finrod Felagund píše…
Jaroslave, trockista nejsem ani omylem, stejně jako neobhajuji žádné multikulti. Pokud píšu o tom, že by Kosovo mělo mít vlastní stát aby jeho obyvatelé (Albánci) nakonec nepoalbánštili celé Srbsko (k čemu by to jinak spělo), případně se vyjadřuji ne úplně pěkně o arabských či ruských neasimilujících se imigrantech, jsem multikulti? To mi tedy uniklo.
Miroslav Yamato píše…
Klaus je frajer, mezi našimi politiky jeden mála, co vůbec za něco stojí!

Jiná věc je, že vyniknout mezi našimi politiky (a vlastně politiky obecně) nedá až zas tak velkou dřinu...
Unknown píše…
pane Felaglunde , pak tedy nemůžete být neokonzervativec protože ti vyznávají multikulturalismus , ideologii politické korektnosti , mají v oblibě nadnárodní bolševické instituce (jako EU ,SB,MMF,North American Union aka americkou variantu EU,EURO ,Amero atd atd) , ale podle mne se ani nejmenujete Felaglund ale Izidor Šábeles (nebo nějak podobně protože neokonzervatismus je i s tím vším jako je multikulti, PC, MMF apod projektem sionistů majících světovládné totalitární ambice ideově vycházející z Judaismu - takže buď jste sionistický žid anebo "užitečný id..ot")
Finrod Felagund píše…
Kjær Jaroslav, jeg er ikke en Jøde og har ikke jødiske roter. Jeg er en Nordmann med svenske og sentraleuropæiske roter fra Tsjekkia, Slovakia, Tyskland, Ungarn, Østerrike og Polen. Du har rett, jeg er ikke "neocon", fordi jeg er klassisk liberal med skandinaviske-sentraleuropæiske identitet. Men de Jøder er mine venner. Så bli, vær så god, forsiktig med hva du sier, fordi du utseender mer hvor bolsjeviken enn konservativsk mann.
Unknown píše…
Všichni víme co je zač onen skandinávský korporátně fašistický neofeudální pseudodemokratický socialismus(který si EU očividně vzala za vzor) ve kterém vládnou skoromonopolní polostátní korporace,feudálové a odbory (řekněte mi jaký je rozdíl mezi Švédsko-Norskem a mezi Mussoliniho fašistickou Itálií? - já nevidím jediný - jen holt ve skandinávských státech má ona jedna vládnoucí strana několik frakcí které mezi sebou ve volbách bojují o moc a tak vytvářejí alespoň zdání demokracie). A "klasický liberál" v norskošvédské realitě znamená multikulti gender politicky korektní bolševik ( tj. variace trockismu zvaná neokonzervatismus) neboli neokonzervativec,ale kdo by se divil když v oněch skandinávských státech jsou lidem od narození až do hrobu státními a korporátně socialistickými medii vymývány mozky, tchuss
template píše…
Pane Jaroslave, v momentě kdy se ohájíte pojmy jako "sionistický žid", nechápu, proč zároveň varujete před fašizoidními tendencemi. Protože je jasné, z jaké strany vítr vane...
template píše…
chtěl jsem říct "oháníte"
Unknown píše…
Oháním se pojem sionistický žid protože dokáži velmi pečlivě rozlišovat mezi Židem, židem , Izraelcem a sionistickým židem - tj.povětšinou fanatickým judaistou alespoň sprostředkovaně napojeným na MOSAD, vegetujícím v nějaké "levicově liberální" nenávistné ADL a věrně sloužící Izraeli jako pátá kolona v prosazování jeho zájmů tom či onom státě ve kterém zrovna přebývá (a který jakožto židovský rasista v souladu s judaismem nenávidí stejně jako všechny ostatní nežidovské národy) a z těchto pozic prosazuje i multikulturalismus ,oikofobii ,PC, muslimské masové přistěhovalectví a podobné zrůdnosti které by je propagovat v Izraeli nenapadlo ani omylem ,takoví lidé škodí všemu a všem a že jejich činy vyvolávají antisemitismus nevadí ani omylem protože pak si ještě mohou hrát na oběti antisemitismu(a na základě toho mít i přístup k tučným státním dotacím jakožto "humanistické" židovské NGO) a tímto uměle vyvolaným antisemitismem vyvolat odchod tam žijících tímto vystrašených Židů do Izraele - na této "alije" je Izrael totiž existenčně závislý. Heslo MOSADu je "státy se dělí na naše nepřátele a budoucí nepřátele" takže se není co divit ,chiao.
template píše…
V tom případě můžete být, Jaroslave, klidný. Nikdo takový na tento blog nepřispívá. Paranoia je strašná věc :-)

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem