ŘECKO: Co se opravdu stalo v Exarchii?

Česká politicky korektní média se opět předvedla v "nejlepším" světle. Dozvěděli jsme se tolik, že policie v Athénách zabila nějakého mladíka a jiní mladíci poté začali pálit a drancovat město. Vzhledem k událostem z Francie ovšem je veřejnost na slova jako "mladíci" či "výrostci" v souvislosti s pálením aut či domů poměrně háklivá. Politická korektnost tak dala lidem jasný názor v tom, co se mělo dít doopravdy, i když se to ve skutečnosti nestalo.

Podíváme-li se do komentářů na všech českých serverech, většina lidí - aniž by věděli, oč jde - obviňuje z nepokojů místní muslimy. Proč tak nezávisle na sobě činí? Protože média mlží úplně stejně, jako když ve Francii, Nizozemí, Německu, Dánsku, Británii či Švédsku docházelo k útokům mladých muslimských imigrantů. Ze způsobu, jakým na idnes.cz o události informovali, člověk zvyklý luštit co se pod politicky korektními frázemi skrývá, tak jasně na základě předchozích desinformací velmi snadno vydedukuje, kdo za tím opravdu stojí.

Tentokrát ovšem čtenáři vesměs šlápli vedle, protože věc se odehrála zhruba takto: v Athénách je čtvrť jménem Exarchia, kterou místní levicoví extremisté považují už roky za "svoji" a kam nepouštějí ani policii. Vzhledem k tomu, že existují silná podezření, že je místo zároveň drogovým doupětem, policie se nehodlá kontroly nad územím, nad nímž samozřejmě má právo vykonávat svou službu, jen tak vzdát - což se levicovým extremistům (povětšinou anarchistům, antiglobalistům a squatterům) vpravdě nelíbí. A tak když se ukázala policejní hlídka jak projížděla v autě danou čtvrtí, začali naši milí bojovníci za mír házet po autě dlažební kostky a další kamení, čímž bez přehánění ohrožovali policisty na životě. Policisté byli obklíčeni přesilou a vyzkoušeli podle zákona všechny donucovací prostředky předtím, než začali střílet. Když je na životech tito "výrostci" ohrožovali nadále, začali střílet a jednoho smrtelně zranili. Levicová mládež pak vyrazila do ulic Athén a začala drancovat a pálit všechno, co jí přišlo do cesty. Náhodná auta, domy, výlohy obchodů, cokoliv. Začala házet své oblíbené Molotovovy koktejly na policii - podrobnější popis akcí nemá smysl zde vypisovat, ten média líčí vpravdě barvitě. Jen holt bez poukázání na to, kdo za akcí stojí.

Nabízí se otázka - proč to média dělají? Nelíbí se snad někomu, když by se veřejnost dozvěděla o tom, že existují jacísi levicoví extremisté, kteří zapalují na co přijdou? Vsadím se, že až budou příště pochodovat Athénami skinheadi, budou se média předhánět ve zprávách o nebezpečí zhoubného neonacismu v Řecku. A tak spolu s auty a domy zapálenými "nespokojenými mladíky" hoří i pověst místní turecké menšiny, která je v tom nevinně.


Foto: Reuters

Komentáře

viprion píše…
Nevšiml jsem si v médiích za posledních pár let výskytu slovního spojení "levicový extremismus" - taková slova se pravděpodobně používat nesmí. Mohlo by leckomu dojít, že extremismus není levicový nebo pravicový - prostě je. A u nás je potřeba brojit proti pravicovému extremismu - nikoliv proti levicové mládeži...
Anonymní píše…
viprion: co to je "pravicovy extremismus"? To neznam. (neonacismus je krajne levicovy extremismus) Opravdu by me zajimal nejaky priklad skutecne pravicoveho extremismu...
Jsem zmaten... Čemu mám věřit? Komentáři tady, komentářům v médiích nebo komentáři od místního? Tady je odkaz na blog kolegovy dcery, která žije v Řecku.
http://gkantziosdrapelova.blog.idnes.cz/c/60891/Recke-nepokoje-ocima-ocite-svedkyne.html

Otázka je, jak moc o tom ona mladá paní ví z vlastních zdrojů a jak moc je ovlivněná médii (řeckými)...
Aha, při pročítání komentářů k tomu článku jsem zjistil, že už jste ho taky našel :-)

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem