EU: Komise v zajetí politické korektnosti

Na letošní 60. výročí osvobození vyhlazovacího tábora Auschwitz-Birkenau (Oświęcim-Brzezinka) chystá Evropská komise slovy komisaře Franca Frattiniho do boje s "xenofobií a rostoucím antisemitismem" prostřednictvím celoevropského zákazu zobrazování nacistické symboliky. S oblibou říkám, že naopak povolení takového zobrazování by bylo účelnější, neboť by si mohl každý ukázat na "svého nácka" v okolí a bylo by aspoň jasné, s kolika sympatizanty nacismu má Evropa co do činění - a zejména by mohli dojít společenského odsouzení. Nicméně nic proti tomu - až do momentu, kdy se dozvíme, jaké byly důsledky této iniciativy a hlavně jaké jsou jeho reálné příčiny.

EK mluví o narůstajícím antisemitismu v Evropě. Má bezesporu pravdu, ale taktně už zamlčuje, kdo má ten rostoucí antisemitismus zejména na starosti. Nejsou to totiž ani skinheadi (ti jsou antisemity už dávno a početně jich nepřibývá), ani Radio Maryja (to už tu je také nějakou dobu a také je jen jedno). Kdo to tedy ti zpropadení antisemité jsou? Ano, tušíte možná správně - naši spoluobčané, kteří vyznávají natolik mírumilovné náboženství, že jej ani jmenovat není třeba, neboť vůbec nehrozí, že by ve svém svatém hněvu prohlašovali cosi o falešných obviněních či sionistických spiknutích, pálíce při tom vlajky evropských zemí, Izraele, USA či samotné EU. Ano, je to právě islám, který nárůstem svého politického vlivu v Evropě šíří antisemitismus, požaduje vyhlazení Židů, "obarvení vod Středozemního moře krví Židů" a podobně. Proč tedy komise vydává jen jakési fádní prohlášení o antisemitismu a neřeší jeho skutečný původ? Že by se bála, že ono mírumilovné náboženství není až tak mírumilovné?


Této iniciativy se zároveň chytili čelní politici středoevropských a pobaltských zemí. Bývalý litevský prezident Vytautas Landsbergis zároveň vyvrátil falešnou představu mnoha lidí v západní Evropě, že srp a kladivo jsou jen symbolem jednoty dělníků a rolníků. Opravdu nejsou, jsou symbolem ideologie zrůdnější, než byla ta nacistická. Co se nicméně s tímto návrhem - o úplném zákazu komunistických symbolů - stalo? Nic. Ústy svého tiskového mluvčího se pan Frattini nechal slyšet, že to jednoduše není na pořadu dne a že komunismus zase tak špatný nebyl. Myslím, že v době, kdy právě kvůli západoevropským velmocem (Francie, Německo) bylo Ukrajině zamítnuto členství v NATO, resp. v MAP, je toto velmi významné gesto. Ukrajina patří mezi země, které pod komunistickým jhem trpěly nejvíce na světě - doporučuji panu Frattinimu výlet do Kyjeva k pomníku obětem hrůzné genocidy ze 30. let. Doporučuji panu Frattinimu si pustit film Andrzeja Wajdy Katyń. Možná potom pochopí, jaké nebetyčné hlouposti hlásá.


Nacismus je v Evropě de facto mrtvý, vyznává ho (a více jako subkulturu než ideologii) jen pár holohlavých primitivů, kteří umějí akorát "pochodovat proti slova". Zatímco bolševici sedí v parlamentech od Portugalska po Finsko a nikoho to nevzrušuje. Zatímco neexistuje žádná Třetí říše, ale Rusko je znovu silné a používá právě zmíněné eurokomunisty jako své páté kolony. Proč potom tak exemplární a silný boj proti nacismu a ignorování komunismu na jedné straně a islamismu na straně druhé?

Komentáře

Anonymní píše…
Jen takovou drobnost mám na srdci... Pan profesor Landsbergis nikdy nebyl prezidentem Litevské republiky.

Beran
(http://vpravo.blog.cz)

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem