ROZHOVOR NEKOREKTNĚ: Politická korektnost? Propagandistická deformace a pseudohumanistická infekce

S omluvou, že jsme se v letních měsících našim čtenářům příliš nevěnovali, rozhodli jsme se udělat poněkud odlehčenější rozhovor s člověkem, jehož svérázných postojů si v kyberprostoru nelze nevšimnout. Protože má brněnský zastupitel za ODS Ing. Petr Paulczynski náš server rád a často jej ve svých článcích cituje, rozhodli jsme se mu položit několik otázek. A zde je výsledek!

Co by o Vás naši čtenáři měli vlastně vědět, tedy kromě toho, že jste designovaný rasista, xenofob a homofob a že asi máte rád náš server, z nějž sem tam citujete?

K uvedeným nálepkám jsem se propracoval léty dřiny. Jako člověk vychovávaný v konzervativní rodině jsem se totiž rozhodl nemlčet k módní vlně multikuti pomatenců a zvrhlíků demonstrujících po náměstí, že on a on je to nejlepší co si lze ze života odnést. U nás doma (38 let manželství s jednou ženou, 2 děti a 3 vnoučata, vlastně už málem čtyři) se totiž na tyto jevy díváme jak mravenec na vysavač. Mé nemlčení spočívá v provozování vlastních webových stránek a politickém působení na úrovni místní samosprávy.

Stihl jste během Vaší kariéry brněnského komunálního politika prosadit něco, co by dělalo život v Brně lepším? Pochlubte se.

Těžká otázka. Prosazení individuelního nápadu nebývá obvyklé. Schvalovací mechanismy jsou velmi těžkopádné. Jestli něco, tak spíš jako předseda představenstva městské firmy, tam máte manažersky volné ruce. A teď ke konkrétnímu. V Židenicích jsem byl tahounem rekonstrukce komunisty zdevastovaného koupaliště a ve městě civilizace plakátování, květin na sloupech na centrálním náměstí, rekonstrukce veřejného osvětlení za úspornější model a rozjetí projektu metropolitní sítě.

Přečetl jsem si o Vás, že nemáte rád "politickou korektnost". Jak název našeho serveru napovídá, my také ne. Už jsme ale zjistili, že tento pojem si každý může vykládat specificky po svém. Jaké je Vaše pojetí politické korektnosti, resp. nekorektnosti?

Rozhodně nesouhlasím s pozitivní diskriminací ať už verbální, nebo skutečnou. Odmítám potlačování standardizovaného politického myšlení a narušování ustálených společenských zvyklostí. Politická korektnost spočívá dle mne v narušování hodnotových rámců, jde o jev umělý, o politickou zakázku, kterou ovšem majorita vnímá stejně jako já tj. negativně. Jde o propagandistickou deformaci a pseudohumanistickou infekci.

Podle pana Františka Kostlána a paní Věry Tydlitátové bychom si na Vás asi všichni měli dát pozor. Co jste vlastně zmíněným glosátorům společenského a politického života provedl, že Vás tak nemají rádi?

Je to prosté. Odmítl jsem se přizpůsobit multi-kulti trendům a začal jsem si ve verbální rodině s vyvrheli z webu Nekorektně, Altermedia a hlavně jsem podepsal iniciativu D.O.S.T. Ve svém dotazu jste zapomněli na „významný“ web Romea žijící z dotací.

O této iniciativě jsme chtěli mluvit. Proč jste veřejně neodvolal (a nesypal si přitom celé kbelíky popela na hlavu) svůj podpis pod ní, hned poté, co nás někteří bdělí strážci upozornili na to, že mezi jejími signatáři jsou i tací, které někdy někdo vyfotil vedle "zlých ultrapravičáků"? To jste si, alespoň podle některých, dovolil DOST...

Nejspíš proto, že se doteď s principy, které tato iniciativa deklaruje a prosazuje ztotožňuji do posledního písmene. Myslíte-li bdělým strážcem paní Tydlitátovou familiérně nazývanou tydlifidli, pak vězte, že tato pseudointelekuálka poté co napsala blog Křupan na brněnské radnici má jediné štěstí, že je žena. Být chlap, dostala by facku přes celou hubu.

A teď vážně, má taková iniciativa vůbec smysl? "Ultrapravicoví extremisté" nám nevadí, protože víme, že u nás ani jinde na světě žádní takoví lidé nejsou. Vyznavači národního socialismu jsou přece levičáci. S textem té iniciativy nemám osobně problém, byť z ní na mě mnohdy dýchá náboženský fanatismus a katolický dogmatismus.

Jako člověka sekulárního, mne tyto pasáže nikterak neoslovují, přiznávám na ně však autorům právo. Ovšem ony základní teze, které má iniciativa v preambuli jsou podle mne nezpochybnitelnými paradigmaty

Nyní se dostáváme k tématu, který nás poslední dobou poněkud znepokojuje. Nemůžeme si nevšimnout, že v kruzích, které samy sebe deklarují za "pravicové", sílí myšlenky, které člověk doposud nacházel spíš u komunistů a národních socialistů. Také věříte tomu, že svět ovládají tajemní ilumináti, židovská lobby a Bilderberg Group s Karlem Schwarzenbergem v čele, kteří nechali shodit Dvojčata a nutí lidem sterilizační vakcínu za účelem snížení populace a nastolení Nového světového řádu?

Přiznám se, že v některých chvílích si nejsem jist, zda opravdu běh světa není řízen nějakým jiným způsobem aniž bych byl paranoidní. Tolik se ale zase těmto otázkám nevěnuji, abych si na ně tvořil nějaký ucelený striktní názor.

Ožehavým tématem je tzv. "evropská integrace". Osobně mám takový pocit, že v tuzemském veřejném prostoru jsou buď fanatičtí eurohujeři, nebo naopak stejně fanatičtí odpůrci všeho evropského. Kam se řadíte svými postoji Vy?

Bude dostatečně vypovídající když se zařadím do skupiny zavilých klausofilů? Což ovšem neznamená, že bych sdílel všechna páně prezidentova stanoviska „an sich“. Dokonce jsem napsal pár blogů v nichž jsem s dotyčným polemizoval. V pohledu na „eurosajuz“ a jeho ptákoviny typu ohyb banánu, přímost okurek, žárovky, či jednotné krabičky cigaret se asi shodneme všichni. Horší ovšem je současný pokyn k distribuci 56 milionů muslimů. To už musel vymyslet chorý mozek.

Pojďme k aktuálnímu politickému dění. Z Vašich textů jsem pochopil, že nad výsledkem voleb a současným koaličním uspořádáním radostí příliš neskáčete. Proč vlastně? Pokud je nám známo, jste členem strany, která právě sestavila vládu.

Bohužel, pokud neprojde většinový systém, vždy bude nutno, abychom se s někým domluvili. To, že trpaslíci chtějí z této pozice vytřískat co to dá je daň za nastolený volební systém. I ten je však lepší, než panem Pravda a láska zamýšlený systém osvícené diktatury vyvolených, co se scházejí po hospodách.

S tím se pojí i následující otázka: Jak hodnotíte zbylé koaliční strany, TOP 09 a Věci veřejné?

Marketingové produkty. Uvidíme, co se z nich vyklube. Zatím jsou žertovní, jak tápou. Ovšem lepší když tápou. Takový Bursík netápal a po něm nastoupivší Drobil bude mít plné ruce práce aby vyplavil ten Augiášův chlév.

Jak na Vás zapůsobil nedávný výrok brněnského primátora za ČSSD Romana Onderky, který vyzval stranu k odstřižení se od komunistů?

Myslím, že tento pán je jedním z těch, kteří maršálskou hůl ve své tornistře našli a ještě o něm uslyšíme. Jak jsem ho poznal a to dost zblízka, má v hlavě srovnáno. Výrok na nějž se ptáte překládám jako vzkaz dovnitř vlastních řad těm, kteří byli ochotní podržet moc i za cenu odporné kolaborace s Gottwaldovými pohrobky.

Ve Vašich článcích jste se často strefoval do Jiřího Paroubka. Ruku na srdce, nemrzí Vás trochu, že je pryč? Přece jen to byl dost snadný terč...

Nebojte, Jyrrha se vrátí. Zrovna dnes, kdy píši odpověď (11/8) mi opět nabil na blog.

Kdo by podle Vás byl z tohoto úhlu pohledu jeho důstojným nástupcem? Co pan Hašek, určitě se osobně znáte.

Hašek je starý lišák a nejeden rozhovor jsme vedli. Kdybych měl možnost předsedu ČSSD vybrat, z toho co se nabízí, vybral bych i při všech výhradách právě Haška. Ale nepohřbívejme Paroubka. To by bylo předčasné.

Kde by se Vám víc líbila Kaplického knihovna, v Brně na místě autobusové zastávky, nebo tam, kde měla původně stát?

Nikde. Tento druh architektury mne neoslovuje. Ale berte to jenom jako laické hodnocení v kategorii líbí-nelíbí.

Děkujeme panu Paulczynskému a další rozhovor s neméně zajímavou osobností vás čeká už velmi brzy.

Komentáře

Anonymní píše…
Vyborne - rozhovory jsou skvely napad. Snad jen by neskodilo trosku vic do hloubky, otazky mene odlehcene, tohle vsechno jsou takove obecne veci. Bylo by zajimave, kdyby se osobnosti vice rozhovorily. Kazdopadne diky!

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem