ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Proč si myslím, že Bureš bude prezidentem

 


Dlouho od nás na tomhle blogu nic nevyšlo, pročež se čtenářům omlouvám, na druhou stranu si sem můžu psát nejen co chci, ale taky kdy chci. A zrovna teď chci napsat o tom, proč si myslím, že prezidentem se po lednových volbách bohužel stane estébák Bureš. 

No protože si ho zvolíte, to je jasné.

Ale zase tak úplně jednoduché to není. Zažívám v poslední době silné deja vu z doby přesně před pěti lety, která skončila tím, že hradní opilec triumfálně vyslovil "Tahle země je na pět let naše". Jak moc měl pravdu, to ponechám na vašem laskavém posouzení. Ožralovi se čas na Hradě krátí, už jednou jsem ho tady pohřbíval, ale zase nás všechny převezl a druhé období už doklepe. Zůstanou po něm jen málem poblité korunovační klenoty, rozkradená správa Pražského hradu a nadobro rozesraná společnost. Což souvisí s tím, o čem budu mluvit. Protože tehdy, před těmi pěti lety, jsem ze všech stran v mé až příliš optimistické sociální bublině slyšel, jak na to Zeman už aritmeticky nemá, že v první volbě ho volila spousta lidí, co nevěděla, co je zač, a jak teď všichni půjdou proti němu, a že ho ten nevýrazný akademik porazí, protože je to slušnej pán. Jak to dopadlo, to víme. V debatách si alkáč Drahoše namazal indulonou na chleba, stačilo o něm říct, že je vítač migrantů, a vyděšené stádo už se hnalo k urnám.

Teď to s největší pravděpodobností dopadne úplně stejně. Estébák má svoje tvrdé jádro, pořád je to nějakých plus mínus třicet procent voličů, ti mu to v prvním kole určitě nasypou, takže do druhého nebude mít problém postoupit. A teď počítejte se mnou. Je tu nějaký milion propadlých hlasů z parlamentních voleb. Všichni ti lidi, co volili KSČM, socany, Přísahu, Volný blok, Trikoloru...no, bohužel nejspíš i Svobodné...ti všichni si nakonec vyhodnotí, že Bureš je menší zlo. Na všechny budou zabírat argumenty méně zcestné (jako například že opravdu nebude z čeho vybírat, k čemuž se za chvíli dostanu) i absolutně zcestné (protikandidát, ať to bude kdokoliv, nás bude chtít prodat Bruselu, USA, zatímco slovenský estébák bude hájit národní zájmy...někteří budou omílat jakýsi Aspen Institute, přičemž tak 99 procent z nich nemá tušení, co to vlastně je... možná nakonec dojde i na ty migranty, to je evergreen). Volit ho bude s argumentem "menšího zla" i spousta konzervativnějších voličů ODS, taková ta parta kolem Jana Zahradila, který ostatně už na svém FB přesně tohle naznačil. Samozřejmě to Babišovi ve druhém kole nahází všichni voliči Jaroslava Bašty,  tedy pokud voliči SPD nebudou estébáka hromadně volit už v prvním kole. Vůbec bych se tomu nedivil, chudák Bašta podle mě ani neví, že kandiduje. Tomio Okamura si jej jen vybral jako obětního beránka.

A co víc. Ultimátním paradoxem těchto voleb bude, že Bureše nakonec zvolí i ti hlasití odpůrci covidových opatření. Ne všichni, protože mezi nimi jsou určitě i lidi s trojciferným IQ, ale velká část to bude. Všichni ti demonstranti z Václaváku, co řvali, že ve vakcínách jsou čipy a že je to celé součást Velkého resetu, NWO a podobné hovadiny. Voličská paměť má jepičí život. Lidi už dneska zapomněli, jak tady estébák zaváděl lockdowny, v čemž mu zdatně sekundovali soudruzi z Čínské strany socialisticky demagogické, jak všechny nutil k povinnému očkování, jak chtěl celou pandemii řídit sám jako firmu, ale protože je neschopný chaot a exot, nakonec kvůli němu umřelo mnohem víc lidí, než mělo. Dneska si to lidi už nepamatují. Nakonec i já jsem mnoho věcí z té na palici postavené doby už úplně vytěsnil. Běžte ven a těch lidí se ptejte, dneska už věří tomu, že ty lockdowny tady zaváděl Fiala s Pekarovou.

Já už jsem připravený na to, že Bureš se nakonec stane prezidentem. Volit ho nebudu: estébák obžalovaný z krádeže 50 milionů, který neumí česky, nedá dohromady souvislou větu a jeho mluvený projev je nesouvislým a neposlouchatelným koktejlem kňučení, fňukání, obviňování všech a všeho, urážek a nesrozumitelného blábolení, opravdu hlavou státu být nemá. Odpůrci EU ho určitě volit budou, ale to už si nepamatujete jak se v Bruselu vždycky akorát ohnul v předklonu? Copak ten slovenský tatrman někdy hájil nějaké národní zájmy, mohl bych je vidět? I ten hradní ožrala si ho vždycky povodil jako loutku! Jakkoliv se mi příčí představa, že prezidentem bude agent Pávek, který lže o své bolševicko-rozvědčické minulosti a z jeho hesla, že chce vrátit řád a klid, mě mrazí v zádech, nebo prázdná nádoba Danuše Nerudová, která je jen bílým koněm bůh ví koho a preference má jen kvůli tomu, že je blondýna, ve druhém kole budu se zavřenýma očima a zkroucenými prsty volit jednoho z nich. Oba jsou v mých očích právě ono menší zlo než estébák, který přijel tuhle zemi komplet vydrancovat a rozkrást.

Trochu překvapivě teď ale napíšu, proč by ho ti všichni lidé, které jsem zmínil, volit neměli - a zároveň proč sám asi trochu snáz překousnu, až Bureš prezidentem bude.

Hele, vy estébákovi příznivci současní i budoucí, pojďte se nad tím trochu zamyslet. Fajn, už vás nesere, jak se choval za covidu, i když by vás to teda srát mělo. Jenže až bude prezidentem, tak už o něm neuslyšíte. Bude mít imunitu, už ho nezavřou, ale jen občas někde něco zablábolí a to bude všechno. Už "nebude líp". Pečený holuby do pusy nezajistí, ba ani nebudou vyšší důchody a levnější pivo. Ačkoliv vás o tom teď ujišťuje, to prezident nezařídí. Nejde to. Vy chcete ve skutečnosti Bureše premiérem, ne prezidentem. A to je velký rozdíl. Bureš to samozřejmě dobře ví, jen vám teď o tom neřekne, protože chce vaše hlasy teď a tady. Co pro vás kdy takový Zeman vlastně udělal? Dobří jste mu byli akorát před volbami, pak se na vás z vysoka vysral. I k tomu vašemu Putinovi se nakonec otočil zády. Což udělal správně.

Ve skutečnosti estébákovo vítězství akorát posílí Fialovu pětikoalici, kterou tak nesnášíte. Bureš, až bude prezidentem, Fialovu vládu neodvolá, protože na to nemá, je to sráč. Není to zdaleka takový ranař, jako byl Zeman na začátku mandátu. Vlastně bych se vůbec nedivil, kdyby mezi Burešem a koalicí existoval nějaký deal, že ho na ten Hrad klidně ukliděj, nepostaví proti němu žádného silného kandidáta, když nebude dělat později problémy. ANO půjde do salámu, i když se ho emeritní superguru stále bude snažit z Hradu řídit. Až bude předsedou Havlíček nebo Schillerová, tak si o třiceti procentech voličských hlasů budou moci nechat tak akorát zdát. Něco hlasů se možná vrátí k socanům, pokud si do té doby seženou schopnější vedení, něco k menším stranám. Ale žádná revoluce se nestane, naopak. Okamura má svůj strop, a i kdyby mu po atomizaci ANO začaly nějak nebezpečně růst preference, vždy se zařídí tak, aby nakonec nemusel vládnout a zůstal pohodlně v opozici. Že by na tom mohl nějak dramaticky vyrůst kašpar Rajchl, to si snad už teď nikdo vážně nemyslí. Kdepak, spousta hlasů těch lidí, co nejsou nijak vyhranění, politika je nezajímá a doteď volili Babiše, protože byl nejčastěji v televizi,  se zkrátka přelije k silnějšímu psovi. A to bude Fiala, kterému takhle elegantně zmizí jeho nejsilnější politický konkurent. Zvlášť jestli tuhle zimu jeho vláda nějak obstojně zvládne, a zatím to vypadá, že spíš jo. Jestli vážně tohle chcete, tak si Babiše volte, ale já vás varoval.



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem