ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Doufejme, že bude líp. Konečně.

 


Nevím jak vy, ale já jsem s výsledkem voleb poprvé po hodně dlouhé době vlastně docela spokojen.

Estébák Bureš těsně prohrál, ačkoliv to nikdo nečekal, ve chvíli, kdy se už rozmachoval k dokončení nepřátelského převzetí tohoto státu. Další čtyři roky s tímhle psychopatem u vesla by bylo nefalšované peklo, zvlášť když by mu býval vyšel jeho preferovaný scénář a s pomocí fízlostrany Roberta Šlachty (kterou si dlouho pěstoval jako koaličního partnera a zřejmě i financoval), komunistů a podnikatelského projektu SPD by se už dočista utrhl z řetězu a drancoval by jako o život. Místo toho jsou komunisté konečně zaslouženě v hajzlu, z nějž je nevytáhne už ani eurokratka Konečná.

Babiš rovněž těmito volbami skončil a nejspíš to ví. Jeho největší spojenec hradní ožrala mu už nepomůže. Upil se k smrti, na čemž dlouhá léta soustředěně pracoval a problém, který pro tuto zemi představoval, vyřeší definitivně v řádu dnů, možná týdnů, příroda. Bureš se měl zachovat jako chlap a poprvé ve svém zkurveném životě držet slovo: místo do opoziční lavice odejít do prdele, jak avizoval. Profesionální lhář ale opět lhal, což není ostatně žádné překvapení. Roli opozičního kašpara si vybral dobrovolně a ta jen uspíší jeho definitivní šlus, když lidi snad konečně uvidí, že za touto prázdnou nádobou je jen kňučení, křik a chaos, kam se podíváš.

Sociální demokracie, strana, která pozbyla smysl své existence dávno v minulém století, zahynula rovněž a důvody, proč se tak konečně stalo (a muselo stát), jsem popsal ve svých předchozích blozích. Třeba tady, a musím říct, že jsem byl v mnoha ohledech slušným prognostikem. Vaz jim zlomila orientace na spodinu, kterou ovšem hodili s lehkostí bez palubu kdykoliv zrovna nešlo o volební hlasy, defilé stále horších a horších kreatur na čelných postech a v závěru mesaliance s Burešem, silnějším psem, který mrdá, řečeno s klasikem. Mnoho lidí, co nejsou zrovna levicového zaměření, teď pobrekává kvůli konci nejsilnější "demokratické" (ha ha) partaje a že teď bude v českém parlamentu chybět levice. Nebude, takové štěstí zatím nemáme, a ČSSD skončila naprosto zaslouženě, stejně jako komunisté, kteří se žralokem jménem Babiš dali nakonec sežrat taky. 

Zmíněný podnikatelský projekt jednoho polovičního Asiata, který se rozhodl vydělávat peníze na nejhloupějších lidech zatížených exekucemi a naopak naprosto nezatížených penězi, narazil na svůj strop. Šest let po takzvané migrační krizi, která se Česka nikdy nedotkla a nedotkne, existuje stále míň a míň bezmozků, kteří jsou ochotni věřit tomu, že za jeho polem číhají muslimští migranti, co ho chtějí znásilnit. Nečíhají. Pouze pár vychytralých šmejdů si z této iluzorní obavy rozhodlo dělat byznys. Na tomhle ostatně ztroskotala i Trikolóra, o níž někteří dříve bůhvíproč mluvili jako o záchraně české pravice, ale vyklubala se z ní jen další kolektivistická a etatistická platforma pro skomírající zemanovce. Škoda Svobodných, dříve jsem je občas i volil, ale do téhle národně socialistické oprátky strčili hlavu sami a s chutí. Fízla Šlachty, který aspiroval na největší zlo těchto voleb, naopak žádná škoda není a o imbecilu Volném netřeba ztrácet jediného slova. Snad jen, že je mi trochu líto Hany Lipovské, kdysi nadané a neotřelé ekonomky, ale v zásadě o ní platí co samé, co o Svobodných.

A teď se dostáváme k vítězům. ODS výhru přeju, byť jsem z jejich spojení s levicovými černoprdelníky a nejasně vyhraněnou TOP 09 rozhodně neskákal do stropu nadšením. Petr Fiala bude nejspíš kvalitním premiérem, ale otázka je, jak zvládne vyvažovat progresivně levicové tendence v nesourodé koalici, ostřelování nacionálně socialistickou opozicí z jedné strany a médii, která ODS pořád ještě nesnáší, ze strany druhé. Zvlášť pokud budou dělat pravicovou politiku, v což jako volič doufám. Obavy budí zejména Piráti, kteří sice ve volbách totálně prohráli, ale vlády se zřejmě zúčastní. Čeká je zřejmě osud Bursíkovy Strany zelených, ale naštěstí se čtyřmi poslanci nemají tak destruktivní a vydírací potenciál, aby představovali pro rodící se vládu velké nebezpečí. Na koni bude zřejmě marxistická svoloč z členské základny, která se teď bude snažit shodit výsledek voleb na to, že Piráti byli málo doleva a radikální, přitom to byli především tihle magoři, kterým může vedení strany poděkovat za potopení. Jejich totální debakl mě těší, posílení Piráti by v českém parlamentu zaváněli strašným průserem, zvlášť ve vládní koalici. To, že prohráli na úkor STAN, amorfního sdružení regionálních lobbistů, mě těší už méně. V českém politickém systému zřejmě Starostové převezmou roli lidovců "jazýčku na vahách", který bude ve správnou chvíli lízat prdel tu socialistům, tu někomu jinému. Klidně budou vládnout s kýmkoliv, koho v příští kampani potopí.

Zkrátka, doufejme, že bude líp. Konečně.

Komentáře

Anonymní píše…
Tak to je dobra sracka tento web
Anonymní píše…
Nikdo tě nenutí to číst. T.

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem