ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Vláda odborníků


Události posledních dnů a měsíců mě donutily bilancovat nad naším státem, kterému se konečně daří, protože už nám nevládnou nemehla. Po počátečních přešlapech, kdy se ministryní spravedlnosti omylem stala Malá chovatelka králíků, která navrhovala odsunutí trestního stíhání premiéra až do doby ukončení jejího mandátu, vytahoval Andrej Babiš z klobouku jen samé odborníky. Posuďte sami:

·         Ministr práce asociálních věcí Petr Krčál opisoval diplomku, ale byl členem ČSSD, takže šlo o jasný důkaz selhání tradičních stran.
·         Ministryně obrany Karla Šlechtová se snažila pěšky dohonit motocyklového závodníka a když se jí to nepovedlo, udělala si alespoň selfie se svým Rambohafíkem u vojenského památníku.
·         Lubomír Metnar byl členem pohotovostního pluku jen do února 1989 a studenty na Národní třídě už zmlátit nestihl, protože dokáže včas opustit potápějící loď. Takže jde o muže na svém místě.
·         Ministryně průmyslu a obchodu s Čínou Marta Nováková vysvětlila lidem, že za drahá mobilní data si mohou sami, protože je používají. Vaz jí ale srazilo až vyloučení zástupce Tchaj-Wanu ze schůzky se zahraničnímu investory, což z ní činí ideální kandidátku na ministryni zdravotnictví, protože jej chtěla zřejmě chránit před koronavirem.
·         Ministr dopravy Dan Ťok se tak dlouho divil, že v zimě sněží, až se ve stranickém tisku dozvěděl, že bude asi brzy vyměněn.
·         Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová spořádaně odevzdala již dávno svůj notebook policii, protože při domovní prohlídce o něj slušně poprosili. Moc hodná paní.
·         Supestar Adam Vojtěch sice nezpívá tak dobře jako jeho kolega Kremlík, zato je skvělým odborníkem na nemoci a sdělil národu, že zdraví lidé se nemají čeho bát.
·         Martin Stropnický, herec v roli ministra obrany, se dozvěděl, že už to nechce dělat.
·         Antonín Staněk chtěl na post ministra kultury rezignovat, ale dozvěděl se, že to chce dělat dál.
·         Jana Maláčová z MPSV pořádá na ministerstvu den otevřených dveří pro policejní razie.
·         Alena Schillerová šikanuje podnikatele, takže ta jediná je opravdovým odborníkem.
·         Ministr dopravy Vladimír Kremlík je tak hloupý, že posílá fotky penisů do novin. Je tak hloupý, že se přizná k trestnému činu „Neoznámení trestného činu úplatku“, přestože se vydává za advokáta. Je tak hloupý, že neumí ani krást a 8 miliónů korun na luxusní byt vydává za půjčku od chudých rodičů.


Slovy Nigela Farage, slavného euroskeptika: „Koupili byste od takové vlády ojeté auto?“. Udělat ministrama úplný dementy, to byl geniální tah. Na takový lumeny se nikdo nedokáže zlobit, spíš je každý lituje jako psa, který štěká na svůj odraz v zrcadle. Když se provalí nějaký systémový průser, tak se o sobě z novin dozvědí, že už to vlastně nechtějí dělat. Tak začnou vzteky kopat kolem sebe a vyhrožovat tím, že o tom všem, co se v jejich resortech dělo, začnou říkat pravdu. Jenomže jim už nikdo neuvěří, protože působí jako totálně nedůvěryhodní blázni.
Protože jsou. To byla jejích jediná kvalifikace pro ministerský post.

Wasill

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem