ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Koronavirus jako dar z nebes pro Bureše

Sledoval jsem dnes s jistou fascinací tiskovou konferenci estébáka Bureše, z vůle lidu premiéra České republiky, kterak s diktátorskou dikcí a razancí oznamuje, že stát NAŘIZUJE všem lidem, co se vrátili z Itálie, povinnou čtrnáctidenní karanténu pod hrozbou třímilionové pokuty. A viděl jsem, jak si to užívá.

Aniž bych chtěl nějak zlehčovat epidemii nemoci Covid19, která jen kousek od nás (v Itálii) kosí lidi po desítkách denně, zvlášť ty staré a nemocné, uvědomil jsem si, že každá takováhle katastrofa je pro kolektivistické kreatury, kterých je estébák Bureš čelným představitelem, darem z nebes. Že konečně mohou lidi - kteří pro ně představují jen abstraktní hlasy ve volbách a zdroj financí - masově ovládat. Jestli se něčeho tihle šmejdi, které jsme si už poněkolikáté dobrovolně zvolili, bojí, je to svobodný, nezávislý a patřičně vzdělaný člověk, který jim jejich stupidní hru snadno prohlédne.

Posuďte sami. V ČR máme ve chvíli, kdy píšu tyto řádky, minimálně dva lidi nakažené novým koronavirem, který nemoc Covid19 způsobuje, a ke kterým se moudrý stát - na který se máme a dokonce MUSÍME spolehnout - otočil zády. Chtěli být zodpovědní a dobrovolně se vydali do rukou státního úředníka (v tomto případě pracovníka krajské hygienické správy, či přímo řízené nemocnice, je to všechno stejná, tvrdým socialismem odkojená verbež), ten mrkl do tabulek a pak se na ně, jak to v takových případech blízkého setkání se socialisty bývá zvykem, zvysoka vykálel. Nezbylo jim nic jiného, než kontaktovat soukromníka, který jim profesionálně a lacino vyhověl. Hrůza v očích státních úředníků byla do očí bijící, zejména co se týče současného ministra zdravotnictví. "My ten systém MUSÍME MÍT POD KONTROLOU!" kroutil se před kamerami onen nešťastník a vypadal přitom stejně nepřesvědčivě, jako když se před lety pokoušel prorazit v nějaké debilní pěvecké soutěži. Několik hodin poté zcela náhodou laboratoř, která, jak už bylo řečeno, profesionálně zjistila nebezpečí a zachránila tak moudrý stát od stovek nakažení, zjistila, že už tyto testy provádět nesmí.

Není zřejmě rovněž náhoda, že se současný premiér už asi ve třech výstupech před veřejností (kde opět prokazoval, jak moc dané problematice nerozumí), že největším problémem je AirBnb, systém krátkodobých pronájmů, který vládnoucí vrchnosti leží v žaludku jako máloco. Především proto, že zatím nenašli systém, jak jej účinně regulovat. Zkoušeli na něj už svést bytovou krizi v hlavním městě a poté, co byl tento absurdní nesmysl relevantními analýzami vyvrácen, zjistili, že by možná mohli bezmozkům přetlumočit, že AirBnb může za šíření koronaviru. "AirBnb je problém, protože ho NEMÁME POD KONTROLOU. Jednáme s hlavním městem, jak jej omezit," řekl Bureš nedávno před kamerami a jak je zřejmé, že s autistickým ultralevicovým šílencem Zdeňkem Hřibem se agent StB shodne na máločem, zde jistě společnou řeč rychle najdou.

Stát chce totiž mít své občany hlavně POD KONTROLOU - a tak nikomu nepřijde divné, když agent Bureš v přímém přenosu řekne, že díky mobilním operátorům vrchnost ví, kteří čeští občané se momentálně nacházejí v Itálii. Nejhorší na tom je, že lidé to sami chtějí. Ne náhodou bezmozci vzali útokem nákupní centra, kde skoupili ta nejlevnější balení rýže a těstovin po metrácích minuty poté, co server Idnes (opět ne náhodou patřící do holdingu Agrofert) zveřejnil hoax o tom, že brzy nastane koronavirový blackout a je třeba se okamžitě zásobit. Je až bolestivé sledovat křik Burešových voličů na sociálních sítích, kteří mu už týdny píšou zoufalé vzkazy, aby konečně zavřel a zadrátoval hranice, aby konal, aby je zachránil před morovou ranou z Číny. A tak Bureš koná. Před pár dni jsem viděl na Seznam TV dokument, kde se mladá redaktorka v nákupním centru ptala lidí, jak se na koronavirovou paniku dívají.
"My věříme Babišovi," řekl jí do kamery zhruba šedesátiletý senior. Na doplňující dotaz - proč - odpověděl bezelstně: "Už o tom mluvil dvakrát v televizi. To by nikdo předtím neudělal."

Takže tak, takhle jednoduché to je.

Bureš sám ale ví, že musí tváří v tvář možné epidemii jednat opatrně. V sázce je i jeho budoucnost, především ta politická. Covid19 mu nejspíš neublíží, takové štěstí mít nebudeme. Ale pokud by se nedej bože nemoc rozšířila do parametrů italských (doufejme, že se tak nestane), mohli by jeho voliči, což jsou zároveň ti nejzranitelnější, přijít na to, že je jejich spasitel před nákazou nejen že neuchránil, ale také že podstatně zhoršil jejich životní úroveň. Tady by mohl přijít jeho konec.

Komentáře

Anonymní píše…
Tohle bylo kdysi ještě docela dobrý počtení. ... za Andyho

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem