ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Až příliš komediální vyústění kauzy neonacisty L.B.

"Kauza Bátora" skončila tím nejhorším - ovšem zřejmě jediným možným - způsobem. Dalo by se říci, že knížecí vlk se nažral a véčkařské kozy zůstaly (zatím) celé, jenže to by zde enormně nesměla být cítit pachuť skutečnosti, že někdo je tady za blbce. A jsou to občané České republiky.

Zrekapitulujme si události. Již dlouho v době, kdy se první stránky médií doslova prohýbaly články o nejnebezpečnějším extremistovi, jehož nástup na ministerstvo školství nemůže v dohledné době nevyústit v druhý holocaust, strana TOP 09 dávala najevo, že ani neví, že někdo takový jako Bátora existuje. Potom proběhla nějaká přestřelka v médiích, Karel Schwarzenberg prohlásil něco o osině v prdeli, Bátora napsal svým kámošům na facebook že kníže je chudáček starej a TOP 09 kvůli tomu málem shodila vládu.

Jejich postoj, byť podle mého zbytečně vyhrocený, jsem v zásadě chápal. Žijeme v době, kdy za pomlouvání svého šéfa na facebooku můžete být vyhozeni z práce. Na straně druhé, ten samý postih vás ale může potkat, když budete mít v zaměstnání neomluvené absence. Rád bych viděl vrcholového manažera, který by přestal chodit na zasedání představenstva firmy jen proto, že vrátný říká v hospodě kamarádům, že jeho šéf je kokot. Jakousi povinnou porci loajality k zaměstnavateli by však člověk měl ctít a těžko si představit vládního úředníka, který byť ve svém volném čase pobíhá po Praze s transparenty, denuncujícími vládní politiku nebo její kroky.

No a teď ke grandióznímu finále. Ministr Bátoru neodvolal, ale přesunul ho na jiné místo. Prý ho tím vlastně povýšil. TOP 09 jeho odvážnému kroku zatleskala, její šéfové zabrblali do médií, že teď je už vše v nejlepším pořádku, nebezpečí koncentračních táborů v České republice zažehnáno (ne vážně, tady trochu nadsazuji, ale neslyšeli jste snad knížecí poznámku o protektorátu?!) a nejstátotvornější strana se může milostivě vrátit k vládním jednání.

Vypůjčím si citát Ondřeje Neffa z dnešních LN: "Těžko si představit větší výsměch jejich ultimativním požadavkům. Psanec Bátora prostě přešel z jednoho kanclu do druhého a nic víc se nestalo. Ono se ani stát nemohlo". Marné jsou řeči spokojených topkařů o tom, že nová pozice obávaného extremisty (vicekancléř - proboha, odkdy mají ministři své vicekancléře? To jen tak na okraj) je vlastně taková sekretářka v mužském podání a že už nebude mít ten potřebný vliv udělat z ČR ráj neonacistů, jak jistě ve své funkci ředitele personálního odboru zamýšlel. Co je to probůh za komedii? Alespoň že kníže Schwarzenberg včera před novináři přiznal, že o onu "urážku na facebooku" vlastně vůbec nešlo a že to byla z jejich strany spíše záminka k tomu, aby mohli kontroverzního úředníka konečně sestřelit. V zásadě nic proti, jen by mohl ještě přiznat, že daleko spíš než o Bátoru šlo o demonstraci síly směrem k premiérovi, která se Topce poněkud vymkla z ruky, až nevěděla, jak z ní ven - takže nakonec s ulehčením přijala jakékoliv rozuzlení, byť by bylo sebepitomější, což bylo.

Ale co. Celá tahle kauza byla šaškárnou od samého začátku, takže snad byste nečekali nějaký závažný konec.

Komentáře

Pragmatickej píše…
Zdravím, říkal jsem si za jak dlouho tu bude o Báthorovi článek.

Myslím si, že všem uniká pravý význam tohoto šaška - nastávaly vládní reformy, které jsou skutečně nepříjmené, a média a veřejnost se do nich obouvala.

A proto věřím, že se sešly lídři politických stran a hledaly něco, na co vrhnout pozornost médií. A tak někdo nadhodil: Znám jednoho blbce, jmenuje se Báthora, tak mu dáme papírovou funkci, já to co napíše ani nebudu číst, necháme ho tam, ať dělá co ho napadne, a veřejnost s médii se na něj zaměří. A to nám dá volný prostor.

TO je pravý význam celé této kauzi.
template píše…
PS fakt doporučuju toho Neffa, to je vážně asi nejlepší článek, jaký jsem na téma četl (včetně tady toho, he he)
Pragmatickej píše…
tak me Bátora nikdy moc nezajmal, prisem mi užitečnej asi jako zametani v chodbach Černobylu.

Jde ale hlavně o to, jak jsou naše média pružná - skočí na každou blbinu, a řešej hovadiny.

Kdysi, před rokem 2002jsme doma mluvily jen o Nově jako o drbně. V roce 2006 už byly snad všechny televize bulvární... a od toho roku mám také doma vlastní internet, a televize je díky tomu pasé...

Fakt by mě zajímalo zda jen ten Báthora takovej cvok, anebo svou roly pečlivě hraje.
template píše…
To máte bohužel pravdu. Od začátku této pseudokauzy (psal jsem o tom tady už v srpnu) mi je jasné, že Bátora je tzv. "bílým králíkem" české žurnalistky. Jen mi pořád není jasné kdo, co a proč. Nevěřím na konspirační teorie, že psát o Bátorovi nařizuje novinářům Bilderberg. Ti, které osobně znám, jsou bytostně přesvědčeni, že ten člověk je ztělesněním Hitlera a největší pohromou lidstva minimálně od druhé republiky, a nevymluvíte jim to.
Pragmatickej píše…
No, a já jej považuju za zbytečné hovado.

Ten Bildenberg je zajímavý nápad, sice nevěřím v konspirační teorie typu "Židé vaří děti narozené 1. ledna jako oběť Satanské sféře.", ale čistě rozumně řečeno: vrána k vráně sedá, tudíž není nic divného na tom, že by si vládní špičky (myslím že pan Kníže dokonce je přímo členen Bildenbergu) objednali toto odvedení pozornosti.
Vlivní lidé jsou v průmyslu, politice, médiích a podobně, a není nic divného na tom aby spolupracovali...
template píše…
Za zbytečné hovado ho považuji úplně stejně.
Ad Bilderberg - samozřejmě věřím tomu, že se tam mocní či nejmocnější celého světa setkávají a že se tam spolu na lecčems domlouvají. Nevěřím však tomu, že ŘÍDÍ SVĚT. Daleko bližší je mi teorie "spontánního řádu lidské interakce" než ta, že běh planety ovládá spolek iluminátů. Protože ti by si mohli vymyslet jakýkoliv plán...a lidi jim to pak stejně nějak poserou :-)
Pragmatickej píše…
template: tak illumináti proč ne hele...

a ono by to ani nebylo špatné: mezi tu elitu Bildenberg/Illuminátů se nedostane kdejakej Lojza od kopáčů, takže se dá říci že by šlo o určitou vládu filozofů, kterou propagoval Platon na místo demokracie.
template píše…
"vládu filozofů" pokud vím, propagoval i Havel, a za moc to v jeho podání nestálo :-)
Pragmatickej píše…
template: taky jak starej je Havel, a jak stari jsou Illuminati, kteri maji pocatky ve stavitelich chramu :-)
Anonymní píše…
Nechapu co se posirate z Batory, drtiva vetsina jeho nazoru jsou v pohode... me na nem vadi snad jen prilisnej etatismus, ale jinak je to rozhodne dobrej spojenec vsech pravicaku od konzervativcu po klasicky liberaly, i jako libertarian s nim nemam problem. Jinak jsem se zase mrknukl na tenhle server po dlouhy dobe a koukam, ze jste sli jeste vic doleva a uz je to tu tak jakoby kryptokorektni, neco jako Respekt... takovyto jakoze "vyvazeny" psani, ale spis doleva. Ach jo. Finrod je eurokomunista a template podle me furt nevi, ci je... snad se pochlapi
Pragmatickej píše…
8. září 2011 21:24: protože Báthora není ideální politik, ale ideální žvanil... něco jako Reagan a Bushové.

Ideální politici u mě jsou Lincoln, Einsenhower a politici severskejch států a Švýcarska...

ne blbci, co opěvujou soudruha Lenina nebo kovboje Bushe aby se zalíbila tupý skandující mase...
Pragmatickej píše…
zdravím, nějak nám to tady umírá, tak nadhazuji téma:
http://radosa.blog.idnes.cz/c/207716/Poh adka-o-umirnenem-muslimovi.html

Stále nevím, co na tom dnes lidé vidí za islámem za zlo.
Vždyť žijeme od nepaměti pod církevním dogmatem, ženské nemís ukazovat kozy, musí se chodit do kostela, je zakazováno provádět výzkum DNA a kmenových buněk, prostě celkově se celá naše společnost (konrkténě naše Česká naštestí ne, ale hodně západních států to tak má) řídí křestanskými zákony.

Tak proč se bojí těch muslimských?

Když odsoutpíte od muslimské víry, zabijou vás či šikanují, když od křestanské, rodina váš zavrhne. Navíc, a to nejvíc v Polsku či USA, je víra neoddělená od vlády, a proto mají ateisté hrozné problémy v těchto sátech fungovat.

Stávají se terčem šikany a odmítnutí.

Tak jaký je rozdíl mezi křestanským a islámským fundermatelismem? Já žádný nevidím.
template píše…
K tomu islámu a křesťanství, já teď čtu tohle http://www.webmagazin.cz/index.php?stype=all&id=9269 a je to hodně zajímavý čtení
Anonymní píše…
Autor "nechápe" nebo spíše nechce pochopit podstatu sporu s Bátorou? Šlo oto že Děd Vševěd z Hradu se začal srát tam kam nemá a dostal od TOP 09 přez prsty, aby jednou pro vždy pochopil že tudy cesta nevede...
template píše…
...a kdo v tom sporu vlastně vyhrál? TOP 09? K smíchu.
Pragmatickej píše…
http://xman.idnes.cz/mordechaj-vanunu-11-let-izolace-za-vyzrazeni-jaderneho-programu-izraele-1np-/xman-styl.aspx?c=A111006_164234_xman-styl_fro

docela rána do obličeje těm kdo bráněj Izrael :)
Anonymní píše…
Autore, nevšiml jsem si, že Bátora by byl národní socialista, jako ho nazýváte v titulku bez úvozovek, tudíž levičák.

Tomáš Krystlík

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem