ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Za všechno může ODS část II.


Nemá smysl nosit dříví do lesa a vyjmenovávat, co všechno naše vláda posrala, kolikrát Babiš lhal, nebo vysvětlovat lidem, že zrušení nouzového stavu neznamená automaticky rovnou rozvolňování všech opatření. Nebo – bohužel – pořád dokola to opakovat smysl má velký. 

Drtivá většina lidí z mé sociální bubliny (ať už přímo přátel nebo známých osobností, které sleduji) si výše uvedené skutečnosti totiž očividně stále neuvědomuje. To už není normální a hraničí to s totální slepotou a poruchou osobnosti. Minule jsem se tu hněval na postoj mnohých intelektuálů, podle kterých za enormní zadlužení a prázdnou státní kasu může ODS, protože si dovolila hlasovat pro snížení daní. Zdá se, že jsem trefil hřebíček na hlavičku. Daleko největším nepřítelem všech pravdoláskařů, liberálů, anti-babiš hejtrů totiž NENÍ Babiš, ale byla, je, a bude to vždy a za každých okolností ODS.

Podle stejné logiky totiž může ODS i za „nezodpovědné“ rozvolňování vládních opatření. Tady se s ODSkou svezl i zbytek opozice, ale jim to bude brzy odpuštěno – jen si na to odpuštění počkejte, na má slova dojde. A proč že za rozvolnění může ODS? Protože vládě neprošel návrh na prodloužení nouzového stavu, jehož přijetí sama vláda sabotovala (ať už z taktických důvodů, nebo kvůli svému diletantství). Mimochodem, vsadím boty, že kdyby teoreticky pro nouzový stav ODS hlasovala, ale Babiše zradil zbytek parlamentních stran (opozičních i koaličních), slýchali bychom od lidí DNES KRITIZUJÍCÍCH neprodloužení nouzového stavu naopak výkřiky o tom, jak nás ODS chtěla spolu s Babišem uvrhnout do totality, zatímco Piráti, ČSSD a STAN se zachovali statečně. Respekt by napsal článek, že Sobotka byl vlastně skvělý premiér, Rakušan už by měl na Letné sochu a před Národním divadlem by stála lavička Ivana Bartoše.

Pár dní po tom, co jsme byli ze všech stran strašeni hromadami mrtvých a přehlcenými jednotkami intenzivní péče (před čím nás až doteď nouzový stav údajně chránil) se sama vláda slovy ministra Blatného rozhodla od plošných opatření upustit a vsadit na zodpovědnost každého jedince. Jelikož vláda, jak jsem psal výše, posere, na co sáhne, tak posere i toto. Jak může vláda něco posrat, když přehodí odpovědnost na jednotlivce, ptáte se? Třeba tím, že jím svým konáním, resp. nekonáním bude házet klacky pod nohy. Posuďte sami: vakcíny hnijou někde ve skladu, PES chcípl, na trasování se zapomnělo, a elitní zmrdi z ČSSD házejí vinu za zavřené hranice s Německem na opozici, místo aby drželi hubu a snažili se kurva konečně něco dělat. Tahle strana ztratila veškeré důvody své existence a vůbec mi nebude líto, až jejich voliči přemigrují k ANO nebo KSČM. Už jenom proto, aby kreatury typu Maláčová musely začít chodit do normální práce, a ne se se svým arogantním xichtem promenádovat ve show Václava Moravce (a ten by už konečně taky mohl táhnout do hajzlu...).



On to Blatného rozvolnění Babiš stejně nakonec brzy popře - jestli už ho tedy nepopřel, nestíhám ty sračky číst každou hodinu. Pokud ale nakonec rozvolňování projde, a zároveň vinou vlády stoupne počet mrtvých (což nebude kauzalita, ale korelace), pak stejně jako tomu bylo s odmítnutím povinných roušek v létě pojede Babiš svojí mantru o tom, že k nárůstu úmrtí došlo kvůli rozvolnění, na které tlačila opozice. A víte co? Mně už je to vlastně jedno, jestli tomu lidé uvěří. Systém parlamentních stran je stejně mrtev, protože kdo se za poslední rok nestal při pohledu na selhávání státu anarchistou, tak je blázen, a je mi jedno, koho bude volit. Takový člověk si totiž dobře určitě nevybere.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem