ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Nesmíme mít nízké daně, protože Babiš moc rozhazuje! Logika levicových etatistů

Minulý týden došlo na našem politickém hřišti ke dvěma zvláštním událostem. První z nich je, že po dlouhé době došlo k nefalšovanému ideovému střetu mezi pravicí a levicí. Druhou unikátní události, snad ještě více vzácnou, je schvální snížení daní. 
 
Ano, mluvím o hlasování o tzv. superhrubé mzdě, tedy o změně výpočtu daně z příjmu fyzických osob. Trestuhodně jsem této parlamentní taškařici věnoval pramálo pozornosti, o to víc jsem byl překvapen, když mi po výsledku nočního jednání ráno po zapnutí telefonu explodoval internet do obličeje. Zprvu jsem nedocenil tíhu této vskutku historické události, kdy si pravicová strana dovolila dodržet svůj program, a nevnímal jsem brekot všech obvyklých podezřelých, kteří by ODS odsoudili i za vynález vakcíny proti koroně. Ovšem když jsem narazil na odpor dokonce i od Miroslava Kalouska, povypínal jsem všechna okna na liště a již ani nedutal.

 Jsem ochoten akceptovat názor, že podobné skoky v daňových pravidlech by měly být činěny s dostatečným rozmyslem a připraveným plánem, jak si s výpadkem příjmů státu poradit. Ovšem mám pocit, že všichni kritici ODS žili posledního půl roku na Marsu nebo trávili karanténu v jeskyni. Tento stát si nepřipravuje plány absolutně na nic a přesto hospodaří s největším balíkem peněz v historii. Ministryně práce asociálních věcí plácne, že jí dotazy na téma „a kdo to zaplatí“ už unavují, ale na to už se asi zapomnělo. Stát si půjčuje a rozhazuje dál. Stát je schopen likvidovat ekonomiku a zanedbat přípravu na první (i druhou) vlnu epidemie, abychom se následně dozvěděli, že by celá státní správa udělala úplný hovno nebýt excelové tabulky náhodně se objevivšího muže, který přišel a nakonec nepřišel. To je všechno asi v pořádku, ale největší problém je, že ODS nemá v rukávu řešení, jak zajistit náhradu za těch 130 mld., které namísto vlády příští rok utratíme my sami. Že se, do prdele, niko neptá, kde mají ty peníze vzít zkrachovalí podnikatelé a jejich zaměstnanci. Ta naše levičáky, kteří mají jinak starostí o obyčejné lidi plnou hubu, vůbec nezajímá. 

 Třešničkou na dortu byl pozměňovací návrh Pirátů, který byl pro samotné piráty překvapivě schválen. Takže Piráti navrhli snížení daní, ale může za to ODS? Říkám si, že možná kdyby tu supehrubou mzdu zrušil kdokoliv jiný, než ANO a ODS, tak by to byla pro většinu lidí ta nejlepší věc pod sluncem. Takhle stát ostrouhá a nemůže nám příští rok postavit ty kilometry dálnic a zajistit zdravotníkům ochranné pomůcky a další výdobytky, kterých jsme si letos tolik užili. Problém je prý v tom, že si na ten výpadek bude muset Babiš a jeho parta půjčit. 

 Je šokující, jak daleko se vnímání společnosti dostalo. I při každodenní várce důkazů, že stát selhává na všech frontách a není schopen zajistit ani ty nezákladnější potřeby (na co sáhne, to posere) – i v této situaci lidé volají po tom, abychom proboha odevzdávali do rukou tohoto nefunkčního státu co nejvíc peněz, protože si to stát bude muset nějak vykompenzovat místo aby šetřil. Chápu to tedy celé správně, že nesmíme mít nízké daně, protože Babiš moc rozhazuje? To dává smysl...jestli vám vadí snížení daní pro tuto vládu, tak si toho Babiše fakt zasloužíte. A možná i někoho horšího.

 Wasill

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem