ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: ProceSS s nácíčky

Jednoho sychravého dne jsem takhle přijel do Mostu, abych se zúčastnil soudního líčení s mimořádně nebezpečnými elementy pro naši demokratickou společnost. Věřte mi, zažil jsem toho už dost, dokonce i z tiskovky toho tatrmana exministra Kocourka jsem odešel po svých (ač značně otřesen), ale mostecké pastorálie snad překonaly mé veškeré životní zážitky.

Čtenáři tohoto webu zřejmě mé dlouhodobé postoje k tzv. "neonacistům" znají: ačkoliv je považuji za ultralevicovou verbež a v podstatě lidský odpad, nepokládám jejich aktivity za nic společensky nebezpečného. Je mi úplně jedno, jestli na svých setkáních, často méně početných než jsou třídní srazy, mávají nějakými vlajkami s ozubenými koly a doposud jsem nepochopil, proč to státní moc má takovou potřebu řešit, když ji vlajky s kladivy a srpy očividně nechávají chladnou. Ale o tom jsem už psal mnohokrát. Každopádně právě o tom byl onen aktuální proces se třemi vyvrheli - měli prý někde nést vlajku s ozubeným kolem, kterou kdosi vyhodnotil coby závadnou.

Obviněnými byli tentokrát slečna Lucie Šlégrová, která se už stala ve svém ranku bezmála celebritou a soudní líčení za své hnusné činy, jako je nošení nějakých fanglí a podobně, má už obšlapané. Spolu s ní byli souzeni ještě dva výtečníci, z nichž jednoho z nich, být filmovým režisérem, bych milerád obsadil do role SS vojáka ve válečném filmu. Takový árijský obličej a blonďatá ulízaná patka, to se jen tak nevidí. Postavou celkem hromotluk, jak se později ukázalo, jeho "inteligenční" kvocient mu nejspíš nedovolovalo více než ono pověstné "reagovat na světlo".

Líčení byli přítomni nejen obligátní holohlavci v černých bomberech, ale taky jeden chlápek, který vypadal jako bezdomovec, a také aktivisté Jan Šinágl a Tomáš Pecina. Aktivity obou převážně ve webovém prostoru jsou mi celkem sympatické, ačkoliv nechápu, jak to prvně jmenovaný myslí s tou deklarovanou podporou současného bezmozčího guru Andreje Babiše, o kterém jsem už psal v některém ze svých předchozích příspěvků. Doufejme že je to u pana Šinágla, který se jinak projevuje celkem rozumně, pouze přechodné zatmění mysli.

Divadlo začalo výslechem prvního, blonďatého nácíčka. Brzy se ukázalo, že se všichni tři našprtali jednu jedinou větu od pana advokáta, totiž že vycházeli z argumentu soudce Nejvyššího správního soudu Vojtěcha Šimíčka, který kdysi v médiích řekl něco na ten způsob, že symboly Dělnické strany (ozubené kolo) nejsou zakázané. Podle pokynů advokáta, který si byl jistě vědom duševním gigantem svých klientů, měli odpapouškovat pouze toto a pak v zájmu svém zavřít ústa. Árijský chlapec, však těžce zklamal. Nejenže si onu větu nedokázal ani zapamatovat, neboť evidentně nechápal její obsah (což s pravděpodobným IQ dřevěného houpacího koně ani nemohl chápat) bohužel pro něj se nechal soudcem vyprovokovat k dalším otázkám a až poté, co reálně hrozilo, že si pomočí kalhoty i podlahu soudní síně, se konečně rozpomněl na advokátův pokyn a oznámil potřebu se dále nevyjadřovat. Zbylí dva, co šli po něm, na tom byli duševně zřejmě podobně, ale pud sebezáchovy jim velel držet se advokátových instrukcí bezezbytku.

Jejich výslechem ale divadlo neskončilo: naopak. Pořádná legrace totiž začala až v momentě, kdy soudce povolal dva svědky. A sice mostecké odborníky na extremismus z řad policejních. Dva mladí muži, kteří si na inkriminovaném mítinku měli všimnout závadné vlajky a vyzvat delikventy k podání vysvětlení, působili jak z nějakého špatného filmu a pokud jsem se pohrdlivě vyjádřil o inteligenci sympatizantů DSSS, potom jsem s nástupem dvou policistů musel vše přehodnotit. Příznivci obviněných se tuposti dvou bezmozků v policejních uniformách právem smáli a protože jejich svědecké výpovědi nejdou dost dobře popsat slovy, mohou si čtenáři vychutnat audionahrávky ZDE a ZDE, snad se pan Pecina nebude příliš zlobit. Každopádně jsem byl projevem těch, kdo mají pomáhat a chránit, šokován - a nebyl jsem sám.

Pánům svědkům se totiž svou tupostí podařilo párkrát vyvést z míry i soudce - jak lze na zvukovém záznamu slyšet. Muž v taláru se vůbec projevoval jako rozumný chlap, na kterém bylo vidět, že by celou partičku nejraději profackoval a ze síně vykázal. Což by bylo nejlépe udělat i dle názoru mého. Takovéhle frašky soudy jen zdržují od skutečné práce a bohužel je platíme i z našich daní, což je na celé té věci to vůbec nejhorší.

P.S. Jen se na tu slečnu na obrázku podívejte. No není to Židovka doslova par excellance? :-))

Komentáře

leer píše…
Ta dínvčina vypadá docela výkonně.

Ale k věci: víte, mě tito kašpaři přijdou všude stejní: je jedno, zda ten extrémista nese ozubené kolo, norskou vlajku, izraelskou vlajku anebo vlajku USA. Každý kdo podporuje nějakou agresivní politiku je jen ubožáček, co se chce blísknout v síle cizí skupiny (vlády či ideologie).

Kdo politiku sám nedělá, a přitom se do ní cpe, je u mě ubožák. Jestli jste někdy četl Na západní frontě klid, tak víte o čem mluvím: Kantorek kecal o hrdinství, ale sám do války nešel. Staří dědkové v hospodě měli plno nápadů jak vést válku, ale už neviděli jak hnusná zákopová válka je.

A ti odborníci na extrmismus? Znáte Leninův pojem "užitečný idiot"? Toto je to samé - banda hňupů, moc šikanovatelní na učební obor,a moc hloupí na něco jiného, tak se za život naučili pár humanistických pověr, udříkali je hodné paní učitelce, a paní učitelka chápala, že jsou politováníhodní, a tak jim ten titul dala. Sám sem znal jednoho politologa, a jednoho heraldika, a to jste měl vidět. Velice vysoké sebevědomí, ale nikdy jsem nepochopil proč - každý slaboch, a k tomu navíc si neuměli ani zatlouct hřebík do zdi.

Takže si z toho nic nedělejte - to jací jsou, je jejich zločin, a zároveň i jejich trest.
leer píše…
Navíc je dobré nechat je takle "vyblbnout" - kdo si hraje, nezlobí.

Vemte si Hitlera a podobně: myslíte že by to přerostlo do takových rozměrů, kdyby tu svou páru mohli odfouknout jinak?
Anonymní píše…
Tož leere, neprotiřečíte si? Co je podle vás "dělat politiku"? Politika pro 99% lidí od poslední hospody po parlament je nošení fanglí. Už z prosté logiky věci "velkou" politiku od zavedení daně z nafukovacích balónků po válečné kampaně dělají jednotlivci či malé výbory.

A jentak na okraj, kolik lidí musíte pobít, abyste agresivní politiku "nepodporoval", ale "dělal"?

L.K
leer píše…
Tím, co jsem napsal jsem myslel to, že se mi vždy líbí nějaký sádelnatý skrček, co si sám neumí ani oloupat ovoce, ale hlavně všechno ví, vše umí a všude byl. :)
Anonymní píše…
Ja jsem veril, ze doba, kdy se sikanovalo za napisy na trickach, samolepky s podivnou grafikou jeste podivnejsich skupin, ci namalovanym hakenkrajcem se stala jiz minulosti. Mylil jsem se. Za vylepovani samolepek se chodi sedet, nepohodlne volebni spoty Hustoverejnopravni TV neodvysila zakon nezakon, za pisne s ideozavadnym textem muzete jit za mrize.
System sam se ve jmenu boje s fasismem a nacismem tak "trochu" zfasizoval.
leer píše…
Žádná novinka, anonyme:když SSSR vpadl do Afghánistánu (přitom na pozvání tamnější vlády) tak se banda "svatých bojovníků" pojmenovala jako bojovníci za svobodu, a byla vyzbrojena USA a jinými státy, stále ale pod US taktovkou. Dnes ti samí lidé - KONKRÉTNĚ TI SAMÍ - i bin Ládin byl takto vycvičen americkou rozvědkou - bráni jako teroristé a "bojovníci proti svobodě".

První špatností je, že co bylo včera modré, je dnes červené, záleží jen na tom, jak se to politicky hodí.

Druhá špatnost je, že většina lidé je moc hloupá anebo moc zfanatizovaná, aby to chápali. Doporučuji přečíst knihu "1984" anebo "Moje třicetiletá válka."
leer píše…
http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/258762-jaderne-vedce-vrazdi-iranska-opozice-s-podporou-mossadu.html?ref=boxE

opět se opakuje ten vzorec, co známe od Kosova a UČK.
Anonymní píše…
Politicky nebo strategicky leere? Myslím, že tu "většinu lidí" podceňujete - narozdíl od vás chápe, že historie má dynamický charakter a otázka spojenec/nepřítel je v čase proměnlivá. SSSR v Afghánistánu byla hrozbou, dnes je hrozbou islamismus. "většina lidí" z toho akorát není tak vyplesklá jako vy:-)

Mimochodem, budete se divit, ale žádný člověk není ztělesněné zlo. Bin Ládin měl stejně tak hrdinské, jako padoušské vlastnosti. Dokud bojoval za nezávislost Afghánistánu převažovaly ty první, později ty druhé - tedy alespoň z pohledu americké diplomacie. Nestal se přes noc z bílého černým. Když začal vyhazovat do vzduchu americké občany, jednoduše se stal z přítele nepřítelem. Co vám na tom příjde "nejhorší"? Je to zcela jasné a normální...

V "1984" se mění účelově historie. U nás před čtvrtrokem dávali film, v němž hrdinný Arnie vede oddíl mudžaheddínů proti zlotřilé Soviet Army. Kde vidíte to měnění historie?!

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem