ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Kopretiny pro zámeckého pána

Za sedmero horami ležel ladem zámek, kterého se ujal zastupitel hlavního města Prahy, bývaly předseda strany zelených bezmozků, pan Matěj Stropnický. Člověk, kterému nepřijde normální, aby 80% lidí létalo letadlem na dovolenou, ale přijde mu normální si koupit zámek.

Svou jistě tíživou bytovou situaci vyřešil za peníze od své maminky, které ji bude splácet z pronájmu bytu, který dostal od své maminky. Pro úplnost dodávám, že se jedná o jednu a tutéž osobu. Tak progresivní, aby měl maminky dvě, Matěj ještě není. Snad mu ty peníze nedala v igelitce, jako svého času pan Vik, strýček Stanislava Grosse (vlastním jménem strýček Bureš, ale to už je jiný příběh). Pikantní je, že Matějova maminka mohla prodat byt v Praze za tak vysokou cenu také díky politice jejího synáčka, hlavního nepřítele výstavby nových bytů a odpůrce hypoték, který sám dostal byt za 4 miliony, protože to prý pro své děti ušetří ve střední třídě každý. Říkám si, jestli po všech těch nehorázných kecech je ten zámek dost daleko od civilizace na to, aby byl Matěj v bezpečí.

Upřímně, docela mu přeju, aby to s kámoši z Kliniky dali celé do kupy, lhostejno, kdo jim na to přispěl. Svým způsobem si takové jednání zaslouží obdiv. Kdyby jim i s přítelem náhodou zámek spadl na hlavu, nebudu se jim škodolibě posmívat – i tak zaslouží uznání, protože to aspoň zkusili. Co mu ale přeju ještě více, je shitstorm ze strany jeho levicových soudruhů a upřímně doufám, že se v zámeckém parku se squattery netrhnou dveře. Bohužel, stejně smýšlející lidé na Stropnického pravděpodobně útočit nebudou. V této komunitě vám projde i znásilnění, pokud si oběti myslí, že stojíte na správné straně historie. Vyřádit by se na Matějovi by se snad mohli památkáři, vodohospodáři, stavební úřad a podobná úřednická verbež, ale tak nějak tuším, že si i se svými 1,5% ve volbách Matěj zachoval v politice dost kontaktů, když ne přímo na nějakou dotaci, tak aspoň na přimhouření oka.

Ruku na srdce, za zhroucení trhu s nemovitostmi v Praze nemůže jen Stropnický, ale mamutí přerozdělování peněz vedoucí k inflaci a zejména ČNB se svými intervencemi. Což byla, na rozdíl od nespravedlivě obviněné kupónové privatizace, skutečná krádež za bílého dne. Kdo si pamatuje volby v Praze v roce 2013, musí si vybavit billboardy všech politických uskupení hlásající vyhnání developerů z Prahy. Tak je vyhnali, podobně jako když v Zimbabwe prezident vyhnal ze země bílé farmáře, což skončilo hladomorem. Jaké řešení našli na bytovou situaci naši politici, bydlící za vaše peníze v honosných vilách a teď už i zámcích?? Zpřísnění hypoték pro chudé a regulaci Airbnb, které se týká cca 1,5% bytů v Praze. Dává to asi takový smysl, jako zakázat lidem se smát, protože je princezna smutná. Ze zámku v Osečanech na Sedlčansku se ovšem ozývá smích…

Wasill

Komentáře

Hopa píše…
Ten hoch Stropnickej na mne pusobi,ze nikdy nemel lopatu v ruce. Povolani syn ,zname takove pripady kolem nas.
Anonymní píše…
No, než dá ten sbor do kupy, asi lopatu do ruky vzít bude muset.

Zdenek

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem