ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: BabišJugend

Wasill komentuje poslední šílený nápad vládce ČR Andreje I. zatáhnout do kampaně na podporu EET i děti. Velebnosti, jdu blejt.
 


Andrej Babiš rozdává dětem pokladničky jako součást propagace elektronické evidence tržeb, nejdůležitějšího a zároveň jediného programového bodu hnutí ANO. Babiš na svém Twitteru ubezpečuje, že pokladničky platí Nadace Agrofert – proč ale dodávka viditelně označená logem hračkářské firmy postává před Ministerstvem financí, které pokud vím pod žádnou nadaci nespadá, už Babiš nevysvětluje. 



Původně jsem si myslel, že jde o další ze série rádobyvtipných falešných profilů, protože jsem o ministrově svérázné akci nezaznamenal žádnou zmínku v médiích. Začal jsem tedy - zahanben vlastní neinformovaností - hledat na internetu a musím se médiím dodatečně omluvit - portál tn.cz patřící pod TV Nova, bulvární deník Blesk a Šafrovo Svobodné Fórum si tuto zprávu nenechaly ujít. Jinak je ticho po pěšině a mně už se zase otevírá kudla v kapse.


Aby bylo jasno – je mi úplně ukradeno, co zrovna pan ministr propaguje (ať už si o EET myslím cokoliv), ale vyhlásit veřejně výzvu slibující dětem zaslání dětské hračky, aby věděly, že vzít si účtenku je normální – to už mi přijde opravdu krapet přes čáru. Je rovněž úplně jedno, jestli na akci toho bláznivého pána z televize děti skutečně uslyší, nebo zda si hračky objednali sami rodiče ve snaze ušetřit za vánoční dárky. Každý diktátor totiž ví, že začínat se má od kolíbky. 


Jako další krok navrhuji vozit děti po rozpadlých silnicích na exkurzi za vyhladovělými důchodci a vážně nemocnými pacienty, kterým už ani víčka nepomůžou. Pěkně aby děti poznaly, kam to vede, když si jejich rodiče v krámu nevyžádají účtenku. Na těchto výletech by zaměstnanci Nadace Agrofert děti učili, jak po vzoru Pavlíka Morozova napráskat své rodiče, pokud si dovolí provést nákup bez dokladu. Děcka by mohla být navlečená do stejných triček, jaká na sobě měli poslanci hnutí ANO ve sněmovně během rozprav o EET, a na závěr si mohou všichni společně s oblíbeným Ríšou  Krajčem zazpívat hymnu Agrofertu (on jí jistě někdo brzy složí). A mám pro takový dětský spolek i jméno – BabišJugend.


Wasill

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem