ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Zkorumpovaná pakáž vrací úder

Andrej Babiš už poněkolikáté neudržel nervy na uzdě a dovolil si vulgárně napadnout redaktory České televize. Nezůstal jen u slovního napadání a podal dokonce formální stížnost. Jde o pár týdnů starou kauzu ohledně pochybného nákupu korunových dluhopisů jeho vlastní firmy Agrofert, během které vyšlo najevo, že si Babiš pravděpodobně nemohl na takovou transakci vydělat.

Je poměrně lhostejné, jestli jsou všechna nařčení oprávněná. Důležité je, že aféra není předmětem hlavního mediálního prostoru již od samého začátku, a že nechala v klidu většinu politiků a všechny veřejně známe protikorupční bojovníky. Podobný scénář podivného mlčení jsme již ovšem sledovali v minulosti v obdobných případech a vždy se stejným výsledkem. Nestalo se vůbec nic.

Premiér Sobotka opět trapně vyzval svého ministra financí k objasnění celé situace, ovšem všichni víme, že si předseda hnutí ANO z jeho výzev nedělá těžkou hlavu. Celé kauza DluhopisyGate nebude mít pravděpodobný žádný vliv ani na Babišův elektorát. Pokud se k Babišovým voličům tato aféra vůbec dostane, jejich intelektuální kapacita jim nebude stačit na její pochopení. Oni mu navíc stejně budou fandit dál. Peníze z daní jsou penězi nás všech pouze v případě, pokud je ukryje hospodský. Pokud je laciným trikem zatají ministr financí, je to v pořádku.

Napadená Česká televize se už bohužel tak zdiskreditovala, že řeči o zkorumpované pakáži jsou sice stále přes čáru, ale profesionalitu aby na Kavčích horách jeden opravdu pohledal. Vsadím se, že důkazy o manipulaci nebudou právníci Agrofertu v archivu ČT hledat dlouho. Trik s korunovými dluhopisy a jejich nulovým zdaněním zavedl u nás kdo? Ano, hádáte správně, „symbol korupce“ Miroslav Kalousek! Ta obhajoba Babiše se píše sama.

Pokud celá aféra nevyšumí do ztracena, zajde Andrej Babiš do tvrdé ofenzívy. Všichni ti, co mu dělali stafáž buď přímo na pódiu výměnou za koblihu, nebo nepřímo obhajobou EET či blahořečením přebytku rozpočtu, se teď budou bát proti němu ozvat, aby je nestihla Babišova pomsta. A on se mstí rád. Nejhorší na celé věci je to, že i kdyby se vyplnil naprosto nereálný scénář a Andrej Babiš by musel rezignovat, jeho voliči s námi zůstanou i nadále. Do jejich hlav se podařilo zanést semeno třídní nenávisti a nezasel ho tam jenom Babiš, ale všichni ti, kdo s ním ochotně spolupracovali nebo jeho kroky slepě hájili. Teď už je pozdě couvnout, Andrej zvítězil. Zvykejte si.


 Wasill

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem