DISKUZE: Proč vyhrál Donald Trump

Levicoví liberálové v českém i americkém Kocourkově páchají hromadné sebevraždy. Vlastně ne, většina z nich jen brečí na facebookových kavárnách, ti drsnější zapalují v ulicích auta. Všichni si v slzách kladou otázku, kterou jsem nastínil v názvu článku. Dokonce se tak jmenoval speciální blok České televize, tedy podniku, který byl levicovými liberály před nějakou dobou dobyt a dnes už se v něm nikdo jiný nevyskytuje. Já vám tu otázku nyní zodpovím.

Donald Trump vyhrál, protože měl příběh. Úspěšný selfmademan, ale zároveň křupan, který mluví, jak mu zobák narostl. Model Babiš. Model Zeman. Nebyl politik, prostě jen chlapík, co má trochu víc peněz, zkusil kandidovat, a vyšlo to. Jeden z nás. Jasně, v kampani všechny pourážel, a vlastně se taky zdálo, že moc neví, o čem mluví, ale to je buřt, protože average Joe v kšiltovce s logem baseballového týmu mu cestou domů z KFC rozuměl. Jasně, s těma Mexikáncema je třeba zatočit, a ti negři si vlastně taky moc dovolujou, žejo. Jebat politickou korektnost!

Hillary Clinton nevyhrála, protože měla hovno. Outsiderka spjatá s establishmentem, která se už jednou do Bílého domu dostat pokusila, a nepodařilo se jí to. Vlastně se o ní vědělo akorát to, že její slavnější manžel si ho svého času nechával kouřit od stážistek, a ona ho za to nezabila. Nedala Američanům jediný důvod, proč by vlastně měla být prezidentkou. Women rights v roce 2016 už fakt nikoho nepálí, sorry. Nejsme v předminulém století.

To je všechno, milí pokrokoví studenti amerických universit. Get over it, na zapalování aut se už vykašlete, je to koneckonců málo sluníčkové. Mimochodem, nepamatuju si, že by v roce 2008 zapalovali nějaká auta příznivci Johna McCaina, když zrovna nevyhrál jejich kandidát.
Pokřivené myšlení progresivních levičáků - lhostejno, zdali v USA nebo v ČR, je to koneckonců jedna a tatáž verbež - by vážně vydalo na nějakou psycho(pato)logickou studii. Všichni mají totiž pocit, že jedině jejich postoj je ten správný, a nositelé téhož názoru jsou nositeli světla, kteří mají být automaticky vynášeni (nikoliv voleni) do veřejných funkcí. Všichni ostatní mají být mimo jakoukoliv diskuzi zesměšňováni, uráženi ad hominem, ignorováni, případně likvidováni.

V debatě o Trumpovi (případně o Brexitu atd.) se to projevuje stonásobně. Na facebooku koluje post nějaké americké učitelky (!!!) která pláče, že den zvolení Trumpa je pro ni horší než jedenácté září. Vždycky se budu tvrdě stavět proti vyhazovům ze zaměstnání kvůli politickým názorům... leč tady bych snad udělal výjimku. A je to jen jeden případ z milionu. Stěží pochopitelný myšlenkový svět neolevicových pomatenců sleduju už dlouho, tak by mě nemělo nic překvapit, ale přiznám se, že po přečtení článku v Respektu (já vím, no, můžu si za to sám) od jisté soudružky Z. Boehmové mě museli téměř omývat. Link sem raději dávat nebudu, kdo chce, najde si ho sám. Varoval jsem vás.

Upřímně, ze zvolení Donalda Trumpa vlastně žádnou radost nemám. Když o tom tak přemýšlím, sere mě jen o trochu méně, než by mě bývalo sralo zvolení Hillary. Stejně jako na Andreji Babišovi ani na Trumpovi neshledávám nic pravicového (mimochodem - teď to vypadá, že ani nezruší Obamacare, jak v kampani sliboval) a s jeho zvolením do úřadu podle mého názoru beztak žádná velká změna nenastane, to si už jestřábi pohlídají. Nicméně, dejme mu šanci. Buď se historicky znemožnit, a nebo... třeba ne.


Komentáře

Anonymní píše…
Necháváte si vnutit nesmyslné termíny: levicový liberál je oxymoron…
template píše…
:-))
OK, na tom možná něco je. Píšu tak, aby mi rozuměli i libtards. Pokud nějací z nich tento server čtou.

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem