ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Psy zákonem zakázat. Nebo děti.

Ve východních Čechách se nedávno stala tragédie, kdy smečka psů zabila malé dítě. K případu jako takovému se vyjadřovat nehodlám, ale bohužel jsem na internetu zabrousil do diskuze pod články, a tam jsem si všimnul zajímavé věci.

Zcela okrajově se zmíním o jevu, který je pro tyhle případy typický: ačkoliv v prvním článku nebylo vůbec jasné, jaký typ psa zabíjel, bezmozci v diskuzích měli jasno a psali o "bojových plemenech", která je třeba zakázat. Co na tom, že nic takového jako "bojové plemeno" psa vlastně oficiálně neexistuje. Co na tom, že další šetření ukázalo, že se jednalo o smečku pasteveckých psů - německý ovčák, belgický ovčák, kavkazský pastevecký pes apod. Ale to fakt jen tak na okraj.

Diskuze na novinkách byla zcela zaplevelena názory tohoto typu: 



Už by si to ti pitomci v parlamentu měli uvědomit a vytvořit pro tyto případy nějaký zákon!!!

No ono kdyby se něco takového stalo někomu z těch tupců v parlamentu, tak by se s tím určitě něco dělat začalo. Zatím se ale dohadují o blbostech a hlavně o svých platech. Už si každý přidal minimálně pět tisíc měsíčně.

Budu volit tu politickou stranu, která zakáže volný chov bojových ras, a která zavede vysoké roční poplatky za chov ostatních psů - myslím si, že by to byl velký příjem do státního rozpočtu a hlavně by si to spousta lidí rozmyslela, zda psa chovat, či nikoliv. Proč musí být u každého rodinného domu min. 1 - 2 psi, kteří jsou nevychovaní a štěkají sotva projdete kolem plotu.

A tak podobně.

Podotýkám znovu, že tato diskuze se odehrávala pod úplně prvním článkem, kdy nebylo jasné ještě vůbec nic. Jen to, že zemřelo dítě a nevědělo se, jestli po kousnutí jezevčíkem, yorkshirským teriérem, nebo pitbulem. Nebylo ani jasné, čí ten pes byl, a za jakých okolností se tragédie stala.

A já se ptal sám sebe, co vlastně chtějí bezmozci v diskuzích zákonem omezit? Psy? Děti? Nebo styk psů s dětmi? A jak se to bude posuzovat? Budou to kontrolovat ti samí úředníci, co teď polezou do bytů čumět lidem do kamen na základě udání?

Komentáře, na které jsem upozornil výše, jsou příznačné. Lidi na politiky nadávají, zároveň jim ale chtějí svěřovat své životy do rukou do té míry, aby zákon ošetřil a především zreguloval úplně cokoliv, co by se jich mohlo týkat. Právě tahle víra ve všespasitelský stát a neomezenou moc zákonů je naprosto děsivá.

Už dlouho zde na Nekorektně.com upozorňujeme na nesmyslný příval zcela bolševických zákonů a norem, které si vymýšlí současná vláda, a kterými si českou legislativu nedovolili zaplevelovat ani Zeman, Špidla či Paroubek, a že to byli nějací marxisté! Čekalo se ale na estébáka Bureše, který pochopil, že pouze v nefalšovaném socialismu si nejlépe udrží svůj byznys, zaměřený pouze na vysávání dotací ze státního.

Jenže jak vidno, lidé tomu tleskají a vyžadují další a další regulace, které by je ochránily před jimi samými. Teď chtějí zase zákonem zakazovat psy a já jen trnu, kdo se toho chytí. Přesně kvůli tomu zde máme už dvacet let jen a jen levicové, či středolevicové vlády. Přesně v tomhle ovzduší mohl prezidentskou volbu vyhrát senilní socialista, v deliriu blouznící o stoprocentním zdanění bohatých. Jen proto se veškerá "opozice" typu SPD či Úsvitu, v krajním případě DSSS či těch Bartošových fašistů rekrutuje z levicového politického spektra, alespoň na ekonomické ose. Všichni slibují silný a ještě silnější stát, který ochrání své ovečky úplně před vším. Samozřejmě za cenu radikálního okleštění veškerých svobod, kterých se tleskající bezmozci rádi vzdají. A tohle ovzduší se jen tak nezmění - pokud vůbec někdy.

Nemysleme si ovšem, že v jiných částech světa je to jiné. V naprosto totožných problémech se zmítá i někdejší kolébka pravice a svobody, USA. Víra ve všemocný stát, který zajistí všem pečené holuby do úst, vehnala Američany do náruče marketingové figuríny jménem Barack Obama, a naprosto totožný étos žene ty samé voliče pro změnu k užvaněnému sociopatovi Donaldu Trumpovi, který se výměnou za izolovanou iluzi bezpečí rázně vypořádá se zbytkem těch svobod, které ještě Američanům zbyly.

Ať žije Krásný nový svět...



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem