EUROKOCOURKOV: Rozhodla vražda Jo Coxové o Brexitu?

Nikdy jsem na konspirační teorie moc nevěřil, musím ale říct, že vražda britské poslankyně Jo Coxové mě vážně trochu nahlodala. Jenže ve skutečnosti je úplně jedno, jestli nezdolnou eurooptimistku sejmul vyšinutý magor (jakože nejspíš jo), nebo tajná služba.

Zastřelení Jo Coxové je nyní vodou na mlýn všem "internetovým disidentům" - a ani to nemusí být extrémisti, kteří sedí dvacet čtyři hodin denně ve sklepě pokrytí hliníkovým obalem (nebo co ti cvoci vlastně používají), aby je náhodou nezasáhly chemtrails či nějaké iluminátské paprsky. Tady se totiž jakési konspirační vysvětlení přímo nabízí, zejména ve světle nových průzkumů, které ukazují, že zastánci Brexitu jaksi vedou.

(Poznámka: vůbec v tomhle článku nechci hovořit o Brexitu, rozhodnutí je čistě na britských občanech. Tím já nejsem, tak jim do toho nemám co kecat).

Kdyby se jakési vyšší mocnosti doopravy rozhodly rozehrát operaci pod falešnou vlajkou, vypadala by nejspíš nějak takhle. Cíl: naprosto ideální. Poslankyně (tedy zase ne úplně celebrita, to dá rozum, Camerona by si asi nesejmuli), horlivá prouprchlická aktivistka, u nás by se řeklo "sluníčkářka", hrozně hodná paní, žena, matka dvou dětí. Prostě někdo, za koho budou sociální sítě brečet ještě týden a virtuální svíčky budou hořet tak dlouho, dokud si to Britové neodhlasují správně. Vykonavatel: učebnicový vlk samotář, tichošlápek, kterého vlastně nikdo neznal, ale který se snad svého času léčil na psychiatrii (absolutně ideální), a který dokonce odebíral, jak jsem se dočetl, krajně pravicový (!!!!) časopis. No nekupte to.

Přes to přese všechno si myslím, že střelba na Coxovou nebyla zapříčiněna spiknutím iluminátů a že nebohá ženuška byla pouze ve špatný čas na špatném místě, v dostřelu blázna s pistolí (který, podle některých informací, chtěl možná střílet na někoho úplně jiného - tahle informace ale jaksi v médiích nějak zanikla, protože většina z nich se soustředí na to, že to byl vlastně nácek). Jenže jak jsem už napsal v úvodu, proč a jak se to stalo, to je jedno. Důležité je, jak s tragédií pracují PR stratégové, a jak už všichni víme, podařilo se jim zpracovat všechna média, že vlastně kdo je pro Brexit, je střelec, vrah a neonacista.

Střelec prý křičel "Britain First", což je údajně také název nějaké euroskeptické party, o které jsem dosud věděl pouze to, že si britské letce plete s československými piloty RAF. No... jenže vlastně nekřičel. Později byla tahle zpráva mnoha svědky vyvrácena (včetně snad i toho, který s ní poprvé přišel), jenže už je to všude. Úplně všude. Černé na bílém. Členové Britan First, i kdyby se rozkrájeli na kousky a zabalili se do Union Jacka, se už z toho nevykroutí, protože si to už prostě přečetli všichni. Jsou to vrazi. Jeden jako druhý.

Podobně jako se v českých médiích dodnes opakuje, že "na Kliniku někdo házel zápalné lahve", což je další mnohokrát vyvrácená pitomost, i samotnými klinikáři. Ale prostě se už to napsalo, tak to tak je. Že to byly jen kameny a silvestrovská rachejtle, která nemá s molotovem fakt, ale fakt nic společného? Já jsem přece četl, že...

Obávám se, že dojde k nejhoršímu, a tím myslím, že prounijní spin doktoři ve zbývajících dnech kampaně nenechají tu chuděru v klidu odpočívat a naopak její zohavenou mrtvolu vyždímají, jak se dá. Ostatně jsem už slyšel názory, že kulky vypálené na Coxovou referendum již o Brexitu rozhodly.  Někoho už určitě napadlo, že by se z piety mohlo referendum posunout, nebo rovnou zrušit. A to nám všem pak pánbůh pomáhej, protože to by se taky klidě mohlo stát, že takových nasraných magorů s bouchačkami vyjde do ulic víc.
 

EDIT: Sotva co jsem tento text dopsal, našel jsem včerejší vyjádření TOP 09, které si zde dovolím přetisknout.

„Naše myšlenky jsou s Jo Cox, její rodinou a bližními. Dnes se Jo stala obětí sváru o setrvání Británie v EU a položila za svůj názor nedobrovolně život. Tragédie by měla podnítit k zamyšlení všechny Evropany, ať jsou Brity, Čechy nebo občany jiné země. Evropskou unii jsme společně vytvořili proto, aby nás spojovala, umožnila nám civilizovaný dialog ve společenství s jednotným cílem - abychom žili ve svobodě a míru.“

No tak to je přesně to, co myslím. Omluvte mě, jdu blít.
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem