ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Mé předsilvestrovské poselství

Tak nějak jsem přemýšlel, co bych měl na tomhle místě moudrého utrousit, když už zase končí další rok a všichni kolem bilancují.

Přečetl jsem si dokonce i přepis vánočního poselství hradního opilce, z vůle lidu prezidenta této země, že by mě třeba k něčemu inspirovalo. Bohužel. Byl to projev vyčpělého ultralevicového diktátora, který ví, že zkrátka už zoufale nemá co říct, tak se utápí kdesi hluboko v minulosti a neustále blouzní o vyšších daních, progresivním zdanění a skandinávském socialismu. Nadává na jakési pravicové vlády, protože jeho volič (bezmozek) na to slyší, aniž by si uvědomil, že nic jako pravicovou vládu jsme tu už desítky let neměli. Opakuje hoaxy o mladých svalnatých mužích s iPhony, kteří by v ČR už dávno zavedli právo šaríja a ukamenovali všechny ženy, kdyby nebylo jeho osvícené osobnosti. Je na něj vlastně strašně smutný pohled, který ovšem bohužel - dovolí-li jeho chatrné zdraví - budeme vídat ještě mnohokrát.

Současný prezident, bude-li toho fyzicky schopen, kandidovat v příštích volbách bude, a samozřejmě bude zvolen, s tím se - obávám se - nedá nic dělat. Zvlášť, pokud ho podpoří Andrej Babiš, nerozpadne-li se do roku 2018 jeho politicko-zlodějský slepenec (což není ani trochu vyloučené). Není nikdo, kdo by Zemana důstojně vyzval. Když vidím všechny ty postavičky, kteří se už hlásí o prezidentskou kandidaturu, nevím, zda se mám smát, nebo brečet. To platí i o jménech, která navrhuje opilcem nenáviděná "pražská kavárna". Pravdoláskaři blouzní o Šimonu Pánkovi a podobných jménech, a mě napadá, že vážně chtějí, aby Miloš zvítězil drtivě už v prvním kole.

Ještě než začneme vůbec řešit prezidentské volby, čekají nás parlamentní, krajské a senátní - ty dvě poslední už velmi brzy. O hejtmanská křesla se zřejmě poperou zloději z ČSSD se zloději z ANO, protože volič je nepoučitelný. Tím pádem se nic nezmění, alespoň co se vysávání veřejných peněz do soukromých kapes týče. Je jen otázka, nakolik se do kampaně a do voleb samotných promítne imigrační krize. Možné je cokoliv. Může to být téma číslo jedna, a také to může úplně vyšumět. Přece jen jsme ty svalnaté znásilňovače začali propírat už v červnu, a žádné téma nevydrží na titulních stránkách přes rok. Ani zastřelený skladatel Karel Svoboda tak dlouho na první straně bulvárních novin nevydržel, a to byl silný kalibr.

Další otázkou je, kdy se začnou v plné nahotě projevovat likvidační kroky Babišovy vlády, která zatím své občany vskutku nešetří. Stroj na regulace a zákazy běží na plné obrátky, a možná už příští rok i ti největší bolševici a bezmozci zjistí, že se nemohou na ulici ani svobodně nadechnout. To už bude samozřejmě pozdě. I tak můj soukromý odhad je, že tahle partička regulátorů má před sebou minimálně ještě jedno volební období, a kdo ví, co bude potom. Nikoliv uprchlíci, nikoliv islám. Tohle je to zlo, které bychom měli nahlas pojmenovat. Proč se tak neděje?

Vlastně bych vám chtěl do roku 2016 popřát, abyste byli svoji. Nevěřte těm, kteří chtějí "pro vaše dobro" přikazovat, kde, co a za co máte nakupovat, kam se chodit bavit, těm, kdo chtějí strkat nos do vašeho obydlí, těm, kteří chtějí omezovat občanská práva kvůli náboženství, těm, co chtějí vyšší daně a vyšší ploty. Na tyhle lidi - lhostejno, jak se zrovna tváří a na které straně domněle stojí - si dejte pozor.

To je všechno. Šťastný nový rok.


Komentáře

Unknown píše…
Bože, to jsou kydy. V podstatě jde téma: "Ó bože, jak úžasně se čtu!"
Jak jsem kdy mohla tyhle srágory číst? Nechápu.
template píše…
Máte úplnou pravdu! :-))

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem