ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Díky impotentním politikům a sluníčkářům nám budou vládnout populistická hovada

Po příštích volbách nám klidně může vládnout někdo, díky komu budeme na všechny ty Babiše, Okamury a Paroubky ještě se slzou vzpomínat. Já se toho začínám silně obávat.

 Nebudeme si nic nalhávat, uprchlická krize je samozřejmě obrovský problém, který nikdo neví, jak vyřešit, protože se vyřešit nedá. Mudrování "evropských státníků", kteří vymýšlejí absurdní nesmysly (jako například kvóty pro jednotlivé země) je úplně k ničemu, a opatrné přikyvování tuzemských pomazaných hlav, jako předvádí premiér z leknutí Sobotka, taktéž.

 Rád bych ale dodal, že je to problém, který se nás (zatím!) netýká. Stejně jako invaze islamistů. Bezmozci ale z médií konzumují zcela jiný obrázek, a mají pocit, že hned za našimi hranicemi (možná už za jejich plotem) stojí hordy po zuby ozbrojených divochů, kteří nám už zítra všem uřežou hlavy a všechny ženy ještě předtím zprzní. Voda na mlýn cynických pragmatiků, jako je Okamura, zamindrákovaných polovzdělanců se spasitelským komplexem (Konvička) a také úplných bláznů (Adam B. Bartoš). Právě tihle tři se rozhodli parazitovat na současném mediálním šílenství, vytřískat z toho politický kapitál a snad i nějaký prachy.

 A bohužel se jim to daří. Zpitomělý bezmozek je už dnes pro zavření hranic a pro znovuzavedení ostnatých drátů (viz nedávná anketa na Týden.cz). Pokud bude tato krize pokračovat, tak se klidně může stát, že to v příštích volbách masově hodí Konvičkovi v představě, že jen on může spasit jeho knedlovepřoživot. A potom se opravdu děj vůle Alláhova, fakt.

 Impotence současných politických elit na tom samozřejmě bude mít velkou vinu. Stejně jako agresivní sluníčkáři a poblouznění levicoví extremisté, kteří svou masivní hejtfrý kampaní akorát přilévají benzínu do řádně žhnoucího ohniště. Ve výsledku akorát tu nenávist (proti které údajně bojují) živí a o tom, že konvičkovcům vlastně pomáhají, nemůže být sporu.

 Racionální diskuze na téma uprchlíků v našem veřejném prostoru prakticky neexistuje. Vidíme jen spor sluníčkářských levičáků s připodělanými xenofobními bezmozky. Obě skupiny nesnáším zhruba stejně, proto se mi dost příčí, když vidím, jak se mi společnými silami snaží posrat život.

Komentáře

Anonymní píše…
Sorry, ale Konvička se neveze na vlně bezmozků. Tématu se věnuje už x let a tohle spolu s dalšími s ivčrn předpovídal. To co říká říká dlouho, a dnes by to říkal i kdyby to nebylo hlavní společenské téma. Fakt je že mě samotnýmu byl dlouho nesympatickej - holt má takovej ksicht a vyjadřování. Ale ve věcné rovině se mu musí nechat že má ve většině věcí ohledně islámu a imigrace pravdu.

A je obrovská škoda že ivcrn nemá někoho charizmatičtějšího kdo by dokázal myšlenky formulovat trochu kultivovaněji. Na druhou stranu, od tebe bych čekal že se od toho že ti je nesympatická forma projevu dovedeš oprostit.

Zdeněk
template píše…
Já teda nevím, ale když s ním čtu rozhovory, tak se velmi divím, že ten člověk udělal akademickou kariéru: připadá mi jako primitiv, a o islámu podle mě vůbec nic neví. Většina jeho následovníků je na tom, pravda, ještě o dost hůře.
Já se kdysi byl podívat na nějakou debatu IVČRN versus sluníčkáři a úplně jsem si zoufal, jak strašně argumentačně špatně na tom odpůrci islámu byli. To je prostě pořád debata na úrovni čtvrté cenové při totální, do očí bijící neznalosti problému a Konvička z toho rozhodně nijak nevybočuje. Laciné, populistické útoky na první signální.
Při představě, že by tohle individuum nějak uspělo ve volbách, mi fakticky už teď běhá mráz po zádech.
Anonymní píše…
Dobře a byl tu někdo jinej kdo se systematicky věnoval tomu co se děje v pozadí české muslimské komunity, kdo to mapoval a upozorňoval na to?

Vznikl dokument "Já muslim" ČT, pak toho hodně zveřejňoval Lukáš Lhoťan(který s ivčrn nějakou dobu spolupracoval). Jinak prakticky veškeré informace jsou od exmuslimek které podpořili a popostrčili lidi z ivčrn, často Konvička osobně.

Pokud se někomu nelíbí že to dělají oni, kde byli všichni vzdělaní, kultivovaní a uměření intelektuálové posledních 10 let? Kolik článků jsi o tom problémů napsal ty?

Mezitím se v mešitách v ČR vedou motlitby za bojovníky Al Kaidy, teroristy v islámských zemích, muži nabádání k domácímu násilí, toto je kryto představiteli mešit, kdy se mezi nimi šíří nejradikálnější islámské, někdo by řekl islamistické, texty...

Pokud se učí islám, je to ta interpretace o které mluví Konvička. Netvrdím že je jediná, nicméně mezi muslimy v ČR dominantní. Divíš se pak že z toho jde strach pokud by jich místo pár tisíc měly být desetitisíce?
template píše…
Ono je třeba v tomhle vidět trochu dál, než za nejbližší roh.

Představme si, že by Konvička skutečně dostal těch 51 procent, o které si v posledním rozhovoru, co jsem četl, řekl. Co bude dál? Jak by se mu podařilo vyřešit "islámskou" otázku? Jeho recepty "potírat to stejně jako nacismus" jsou absolutně k smíchu: jednak tu máme něco jako svobodu vyznání, a jednak komunismus je taky zákonem ošetřená, zločinná ideologie, a nemám pocit, že by jej tady někdo nějak potíral. A pak tu máme nápady, které neříká v rozhovorech, ale píše si je se svými věrnými na facebooku, a které zahrnují výstavbu koncentračních táborů pro muslimy a pro ty, kdo se jich zastávají. Což by možná pomohlo trochu snížit nezaměstnanost, ale jinak o nějakém efektu poměrně dost pochybuju. A jak by asi jeho parta spravovala zemi v dalších otázkách? Na "boji proti islámu" přece politický program postavit nemůžeme (byť neříkám, že to jako nosná myšlenka nemůže u lidí, zpitomělých strachem, že je muslimové hromadně otráví kebabem, fungovat).

O islámu jsme na nekorektně psali snad už v době, kdy se Martin Konvička věnoval výhradně sběru brouků, a Lukáš Lhoťan ještě vášnivě obhajoval vraždy ze cti. Souhlasím, že islám v sobě skrývá časovanou bombu: největší problém je, že je příliš rigidní, že obsahuje alternativní právní systém (na rozdíl od jiných náboženství), že výklad Prorokova slova berou jeho stoupenci příliš vážně, a že jsou, na rozdíl od nás, ochotni za svou víru zemřít. Ještě větším problémem je ovšem způsob, jakým se k islámu staví západní svět, který nejen že strká hlavu do písku, ale ze strachu mu ustupuje, viz ty šílené kauzy se zákazem vepřového v britských jídelnách, zákazem kreslených prasátek v dětských knížkách a podobně. To je řízená sebevražda, nic jiného.

Čili já osobně toto riziko nepodceňuju, zároveň ale říkám, že současná celospolečenská panika je uměle vyvolaným problémem, který možná někomu slouží, i když fakt nevím komu, možná Aštaru Šeranovi. V několika muslimských (pravda, v těch civilizovaných) zemích jsem byl, a příliš se invaze muslimů do ČR nebojím. A co se týče ISIS, tak zatím pořád naivně doufám, že až přestanou s řezáním hlav sousedů a pokusí se narušit hranice euroatlantického světa, budou konečně rozprášeni na molekuly.
Anonymní píše…
Promiň, v té době jsem tento blog nečetl a i když jsem trochu do minulosti zabrousil, mohl jsem to přehlédnout.

Já každopádně Blok proti islámu volit nebudu. A za sebe si myslim že to bude debakl a pohřbí tím práci kterou už udělali - ať se ti to třeba líbí nebo ne, to vzepjetí drtivé většiny české populace kteří si problém islámu jasně uvědomují je něco úžasnýho. A je jasný že s takovým záběrem se najde i dost trotlů s názory jako "vyhladit", "zplynovat", ... Vťšina lidí který ve svým okolí vnímám má názor "Je mi jich líto, ale prostě se sem nevejdou". Nechtějí je tu a pasivně přijmou co jim aktuální vláda nabídne. I iluzi toho že se to řeší a daří řešit. Na to hraje Sobotka s Burešem.

Jinak ty lidi z bloku ale spojuje právě a jen odpor k islámu, pak snad ještě k EU - jinak zastávají i naprosto protichůdné názory. Pokud by dostali 51% do dvou měsíců se IMO rozpadnou a je otázka zda se pak shodnou aspoň na tom jak řešit problematiku islámu.

Konvičku sleduju a koncentráky jsem teda nezaznamenal. Pravda, čtu jen posty. Komenty pod tím ne, to by bylo nad mé síly.
Co se týče svobody vyznání - já to mimochodem říkal dřív než Konvička, i jsem o tom kdysi do takových diskusí psal. Poukazoval jsem na čl. 16 odst 4 listiny základních práv a svobod člověka:
(4) Výkon těchto práv může být omezen zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu veřejné bezpečnosti a pořádku, zdraví a mravnosti nebo práv a svobod druhých.
Uznávám ale že to je dost gumový a při pozitivistické interpretaci práv a svobod (k čemuž ústavní soud v ČR inklinuje) to lze použít prakticky proti libovolné ideologii.
Navíc chápu tvůj pesimismus když jsi byl svědkem toho jak se to uplatňuje "proti nacismu".

Jsme na nekorektně tak budu teď krutě nekorektní a asi se tu velmi silně názorově rozejdeme:

Lidi co vyznávají islám a nechtějí se ho vzdát, musí z evropy pryč.
Říká se mi to docela těžce, protože jinak vyznávám až anarchistické názory, tento názor u mě na první pohled nezapadá mezi ty ostatní, kdy se stavím vždy za principy neiniciace agrese.

Abych to trochu vysvětlil - považuji islám a jeho vyznávání za přípravu agrese vůči mě samotnému, vůči své zemi a tomu co je mi drahé. A nemyslím si že je aktem agrese čekat až druhá strana začne být agresivní otevřeně, nejen rétoricky. Abych si pomohl nějakým zjednodušením: Nejlepší obrana je útok.

Myslim že dnes jde ještě řešit problém s islámem bez ztrát na životech - lidi co se nebudou ochotni islámu vzdát je ještě možné deportovat do muslimských zemí. Vim že je to šílený, před pár lety bych tento svůj názor sám nebral vážně.

To že by se je podařilo deportovat/akceptovat většinou kulturu je podle mě optimistickej a nepříliš reálnej scénář. To by totiž musely bloky jako ten v ČR proti islámu uspět téměr v celé evropě a navíc by to co chtějí musly dotáhnout do konce. To se ale nestane, UKIP i Le Pen islámským představitelům nepokrytě podlézají a pegida trpí šíleným amaterismem - přijde mi že jsou na tom hůř než lidi kolem Konvičky u nás.

Za realistický považuji zabránit tomu aby se jich významější množství usadilo v ČR a to že budeme za pár desetiletí čelit uprchlické vlně evropanů, kteří se odmítnou islámským pravidlům podřídit ze západní evropy.

Za pesimistickej že je tu bude naše vláda usazovat - a osobně to pro mě bude znamenat najít na světě nějaký místo kam se dá emigrovat, kde pořídit nemovitost, naučit svoje děti jazyk té země a vytvořit jim zázemí aby tam mohli odejít až se to tu začne příliš srát.
Jako vhodné se mi jeví Nový zéland a některý jihoaamerický země, ale to je věc která se ještě může vyvíjet.

Zdeněk
template píše…
A co evropská polovina Istanbulu? :-))

Jasně, nebezpečí postupné islamizace Evropy hrozí, o tom žádná. Stačí se podívat na Velkou Británii, resp. na Londýn, který je dnes už v podstatě výhradně muslimským městem.

Útěchou nám ale prozatím budiž to, že se muslimové do ČR příliš nehrnou, a minimálně do příštího volebního období to prostě nevidím jako problém.
Anonymní píše…
Asi víš jak jsem to myslel, ne?

Pokud se začne přerozdělovat, tak tu ten problém mužeme mít taky. Nejdřív v malým, v horizontu generací podobnej jako na západě. A až tou dobou budou ty země většinově islámský, jak budeme vysvětlovat český premiér německému kancléři(muslimovi), že jsme se rozhodli toho půl milionu muslimů teda deportovat, protože nám reálně hrozí že bude ČR islamizována podobně jako německo? Dnes je to nehumánní, za generaci, dvě to bude nerealizovatelný bez ohledu na jakýkoli hodnoty.

Nebo jak to teda řešit... psát o tom na blog? Ale hlavně nedopustit žádnou akci která zavání tím že by to mohlo být přehnaný?

Zdeněk
template píše…
Pokud se začne přerozdělovat, tak první co bude, že skončí Schengen. Protože nám sem můžou na papíře přidělit kolik uprchlíků chtějí, ale oni všichni budou chtít stejně do Německa či Francie.
Jak to řešit nevím, kdybych to věděl, tak budu reálně usilovat o Nobelovu cenu míru, on to totiž neví nikdo. Vím ale jistě, že tábory pro muslimy a sluničkáře řešením nebudou.
Anonymní píše…
Trochu se obávám že Nobelovku dostane ten, kdo to "vyřeší" tak, že to do roka po udělení povede k občanské válce.

Zdeněk
Báša píše…
Hele... nemá tenhle server ve jménu něco jako... nekorektně, nebo tak? Já to našel náhodou a ten článek jako kdyby z prdele vypad Norským Fondům.
Btw, Konvička je polovzdělanec? Kolik má autor toho článku akademickejch titulů? A teď nemyslim nějaký ty genderový studia, politologii, sociální antropologii nebo žurnalistku. Myslim něco užitečnýho. A pokud ano, kolik odbornejch statí už autor publikoval? Takovýhle ublognutí samozřejmě nepočítám.
template píše…
Bášo z IVČRN, umíte číst? Jestli ano, tak si ten článek přečtěte ještě jednou, a řekněte mi, za kterou část bych měl dostat peníze z norských fondů, dík.
Do toho vašeho gurua - sexuálně zamindrákovaného deprivanta a velmi neúspěšného vědce - si s chutí kopnu kdykoliv, a co mám kde čeho, do toho vám nic není.

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem