ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Babiš vs. Šincl na pozadí majetkových přiznání


Wasill tentokrát komentuje nejnovější politickou kauzu agenta Bureše, který trošku, ale jen trošku, naštval svého věrného psíka Bohouše Sobotku, když si shromažďoval kompro na jeho poslance.
Nebudu zde vypisovat, kolikrát již agent Bureš v minulosti nezapřel své estébácké praktiky, lépe to již za mě shrnuli jiní. Epizoda o spisu s kompromitujícími materiály, kterými Bureš mlátil o stůl před poslancem za ČSSD Šinclem, veřejnost (tedy alespoň tu část, kterou Bureš nezblbnul koblihama) asi šokovala. Nedělám si však iluze, že se nejedná o běžný způsob jednání našeho nejmocnějšího nepolitika. 

Aféra má hned několik zajímavých aspektů, na které se v mediálním křiku zapomnělo.
Předně je to naprosto zbabělé stažení ocasu a pravděpodobně i varlat premiéra Sobotky, který je snad ještě větším slabochem než podpantoflák Nečas: ten si totiž, doufejme, za všechno to ponížení poté doma alespoň pořádně vrznul. Být Šinclem, okamžitě začnu vyhrožovat složením mandátu nebo opuštěním poslaneckého klubu, pokud se za mě premiér a můj předseda nepostaví.

Civilizovaní lidé si nad Babišovým počínáním odplivnou, ale drtivá většina koblihožroutů zatleská, že někdo konečně začal rozkrývat tu obludnou korupci v řadách velkých stran. Pokud ale policejní divize Agrofertu skutečně disponuje důkazy o korupci a místo jejich předání skutečné policii je nosí svému šéfovi, měl by je všechny Ištván se Šlachtou okamžitě pozavírat za neoznámení trestného činu.

A s trochou ironie – co vlastně panu poslanci Šinclovi na nějaké složce vadí? Soudruzi z ČSSD neustále při obhajování státních kontrol opakují oblíbenou větu všech diktátorů, že slušný člověk se nemá čeho bát, tak čeho se bojí pan Šincl? Kdyby mu místo Babiše mával před obličejem složkou s jeho jménem nějaký úředník ke sbírání dat zákonem pověřený, bude to v pořádku? Neodpustím si lehce laciný vtípek v podobě neprůstřelného argumentu, který ministři za sociální demokracii rádi používají v jiných kauzách, a sice, že spis jsme přece neviděli, tak nemůžeme nikoho soudit.

Zajímavé jsou i souvislosti, které nejnovější politickou kauzu obestírají. Zatímco pohádka o ubohém Šinclovi a zlém Babišovi plní média, která ještě nespadají pod palec ministra financí, veřejnosti tak trochu uniká, že v té samé chvíli poslanci za podpory hradního opilce slavnostně bojují za schválení zákona o prokázání původu majetku, který, spolu s dalšími legislativními obludnostmi tohoto "bude-líp" kabinetu, posouvá socialistické Česko hlouběji a hlouběji do černé komunistické zadnice. 

Zákon je mimochodem úplně k ničemu, podle mě má jedinou funkci: splnit vlhké sny všem závistivým udavačům, kteří tvoří devadesát devět procent elektorátu ANO a ČSSD. Jako by snad každý, kdo krade, šidí, podvádí a podplácí, neuměl vyprat peníze. I člověku rozumu mdlého musí snad být jasné, že peníze v obálce (touto primitivní formou korumpují snad už jen hejtmani za ČSSD a hokejoví trenéři) neponesu do banky, ale obratem je pošlu dál jako úplatek pro někoho jiného, aby mi u nohou přistála jinak zcela transparentní a legální výhoda nebo zakázka. Jinými slovy, černé peníze zůstanou v černé sféře a zákon tak zůstane jen nástrojem aktivních úředníků čili podobných iniciativních blbců, jako byl šéf domažlické sociálky prověřující podnikatelku na základě jejího vystoupení v televizi, mimochodem kritického k Burešovi. Máme se na co těšit.

Wasill

Dovolím si poznámku. V žádném případě se nechci zastávat soudruha poslance Šincla, který se v těchto dnech stal mediální hvězdou, ačkoliv jsem před tím o něm nikdy neslyšel. Snad jen v souvislosti s jeho dluhy a zneužíváním poslaneckých náhrad. Už jen to, že je členem zločinecké organizace zvané ČSSD, která slouží jen k tomu odsát co nejvíc peněz daňových poplatníků ve jménu "přerozdělování" "sociálního dialogu" a podobných vějiček na blby, a pak je po soudružsku přerozdělit do několika předem vybraných kapes, ho v mých očích zcela diskvalifikuje. Že ho ve skutečnosti (stejně jako jeho partajního šéfa Sobotku) řídí loutkovodiči socialistů Radek Pokorný a Miroslav Jansta, na tom zřejmě taky něco bude. Ale fakt je ten, že to, co si v poslední době Bureš dovoluje, je vážně přes čáru, a prochází mu to jen a jen proto, že jednu mediální skupinu vlastní a ty ostatní se před ním beztak třesou strachy. Můžeme jen doufat, že fašismus, který nám Burešova banda za přikyvování těch socanských čoklů a za potlesku ostatních bezmozků implementuje, se přece jen začne zajídat většímu a většímu počtu lidí a že se ho třeba v budoucnu zbavíme nějak normálně, třeba i prostřednictvím voleb, aniž bychom k tomu potřebovali nějakého českého Pinocheta. Template

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem