ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Marmelády III.

Vážně jsem nechtěl, ale musím sem ještě něco krátkého napsat na téma "Marmelády", viz moje předešlé blogy tady a především tady. Přimělo mě k tomu vyjádření soudruha ministra zemědělství, které pokládám za dokonale absurdní.

Vyjádření pana ministra za socialistické lidovce najdete ZDE. Pro pořádek, je to ministr, který se rád fotí na traktoru, má image nejzemědělcovatějšího zemědělce ze všech, a nedávno se o něm pochvalně vyjádřil i hradní opilec, v tom smyslu, jakože zemědělství fakt rozumí.

Pan ministr zemědělec je, mimochodem, ročník 1981. Když jsem četl jeho vyjádření, napadlo mě, že musel být minimálně v minulém životě mimořádně zasloužilý komunistický funkcionář.

Když jsem si přečetl tento odstavec: "V současné době může Vámi plánované výroby marmelád v menším objemu produkce odpovídat v rámci Programu rozvoje venkova 2014-2015 kapitola 4.2.1. Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů", tak jsem se musel normálně smát. V jaké pětiletce tedy ty centrálně plánované marmelády vyrobíme, soudruhu ministře?

Co on to vlastně té paní, která by chtěla něco vyrábět, investovala do toho nemalé peníze, o umu ani nemluvím, ale nic nemůže vyrábět kvůli nesmyslné státní buzeraci, za kterou je mimochodem mladý soudruh ministr sám odpovědný, radí? Počkejte do podzimu, vypište si milión formulářů, běžte lézt do prdele armádě úředníků, a my vám možná - pokud to ti úředníci ve váš prospěch schválí - milostivě přiklepneme dotaci, kterou zaplatíte z vašich daní!

Jo a mimochodem, počítejte s tím, že až zavedeme tu elektronickou evidenci tržeb, které se voliči nemohou dočkat, budete to muset stejně zabalit. Nicméně se neděste, marmelády budete vyrábět i nadále. V Hamé na pásu.

Hamé je, kdybyste to nevěděli, divize Babišovy agrofertí chemičky.

Už chápete, proč to tady pomalu přestává být sranda?



Komentáře

Anonymní píše…
Chtěl jsem zareagovat už dřív, ale nikdy jsem to nedovedl narychlo napsat aby to nevyznělo jako kritika nebo polemika. Tak to teď skusim stručně.

Pamatuješ jak jsem ti přes fb psal o tom jak v ústí hygiena zavřela ten rozvoz z kuchyně bytu 1+1 a tys mi odpověděl že by sis tam nikdy neobjednal?

Ono jde o to že obhajovat něco tak cool jako bio-marmelády s láskou a příběhem je snadný. Ale pro svobodu podnikání je podle mě nutné obhájit takovou tu "žumpu" z které 90% firem do roka zkrachuje nebo si najde lepší práci a z těch ostatních většina "jakž takž" zaměstná sebe případně pár dalších lidí a jen z menšiny vyroste něco jako tahle marmeládovna do "výkladní skříně".

On kdyby Jurečka nebyl totálně mimo realitu a idiot v jednom, tak osobně zaintervenoval, hygiena by přehodnotila stanovisko a zahrálo by se to na nedorozumění a Jurečka si přidal zářez jak díky němu vznikají malé cool firmy. Takhle to ještě rozmázl nějakým slintem s "dotací", kterou té absurditě nasadil korunu, neboť to paní s marmeládama obratem zveřejnila.

Ono i v praxi se to nejspíš dělá bočními cestičkami běžně. Pamatuju si na jistej díl Ano, šéfe, kde se Polraich rozčiloval nad dementně řešenou kuchyní. Kuchař a majitel v jednom mu řekl že to je nějakej předpis na kterým trvala hygiena a že kvůli tomu původní návrh předělávali. Na to mu Polraich odpověděl že pak je jeho kuchyň asi jediná v republice, která danej předis splňuje.

Jak řikám, důležité je obhájit žumpu, protože ty firmy "do výstavky", si snadno dovede v médiích ukrást mediálně obratnej komunista. Já se spíš divím tomu že se to nestalo v tomto případě.

Zdeněk

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem