ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Otazníky nad břeclavskou ledvinou

Neskutečné mediální haló ohledně údajného incidentu v Břeclavi, kde nejprve údajní Romové údajnému Petrovi údajně ukopli ledvinu a byla to taková sláva, že na ni parazitovali i Vandasovci a mistr kolotočářských popěvků Vladimír Štancl, nabralo zajímavý obrat. Kdo však kauzu sledoval pozorně od jejího samého vypuknutí, nemohl si nevšimnout mnoha sporných bodů, které se od začátku na jejím povrchu rojily jak mušky octomilky.
Osobně jsem od začátku měl pocit, že se nejspíš celá kauza vůbec neudála tak, jak ji média agilně popisovala. Nebylo by se čemu divit, v dnešní době se novináři dopouštějí faktických nepřesností ponejvíce z toho důvodu, že zkrátka chtějí (a musí) být první. Podrobnosti a fakta stranou, je potřeba článek vydat ještě než s ním přijde konkurence. Proto si například David Rath (ke kterému se vrátím) jednou nesl pět milionů v batohu, potom osm v krabici od bot, pak sedm v krabici od vína a v pytli samopal a teleskopický obušek. V případu hocha, co přišel o ledvinu (ať už jakýmkoliv způsobem), šlo především o emoce. Proto jsem měl při sledování reportáže v Krimi zprávách na Primě pocit, že se dívám na hollywoodský psychohoror a nikoliv na reportáž ve zprávách. Jak to vlastně všechno bylo, to ví jen onen hoch a zřejmě i pár lidí kolem, jenže turbulence, které případem hýbaly, jsou tak neuvěřitelné, že nemůžu než vypsat pár postřehů a teorií. Já nevím, co se vlastně stalo. Pokusím se jen nastínit několik variant, k čemu asi tak mohlo dojít.

1. Teorie pro konspirační teoretiky

Břeclavská událost se ve skutečnosti vůbec neudála. Médiím ji naočkovaly elity (ilumináti, zednáři, Židé, no prostě ti, co tahají za drátky...), které měly za cíl jednak eskalovat sociální napětí v zemi, jednak odvést pozornost ovčanů od jiných, důležitějších kauz. Možná byl také plán elit udělat blbce z Michala Davida, což se povedlo dokonale. Následně z obav, aby nedošlo k fyzickým lynčům (které se ještě nehodí do krámu), se vymyslel tenhle elegantní závěr, který potěší zejména všechny humanisty a trošku uspokojí Amnesty International, jejíž experti dělají už léta z ČR největší baštu rasismu a extremismu na zemi. Petrovi je to jedno, protože žádný Petro nikdy neexistoval. (Relevance 2,5/10)

2. Teorie pro fantomy internetových diskuzí a "spořádané občany"

Chlapec byl skutečně "multikulturně obohacen". Útočníci to ale přepískli a v nepochopitelném rozporu se svou kmenovou etikou mu neodebrali veškeré propriety jako mobilní telefon a peníze. Městským pohlavárům to celé přišlo první dny vhod, protože se samospustil mechanismus, na který oni sami léta neměli koule. Potom se ale stále víc a víc potili na svých židlích, když viděli, jak se jim všechno vymyká z rukou. Z nikoliv neopodstatněných obav z výbuchu sopky, proti které byl celý Šluknov jen neškodnou hospodskou rvačkou, byla instruována policie, jak má celý případ vyřešit. Instruován, a pozitivně či negativně motivován byl rovněž Petro, který policejní verzi potvrdil. Romští předáci pak seřvali své bojůvky, že tomu Rusákovi měli jen dát do držky a ne ho kopat do ledvin. (Relevance 6/10)

3. Teorie pro konzumenty médií, Amnesty International, Romea, Bílý kruh bezpečí a všechny ostatní

Celá událost se stala tak, jak ji popisují poslední zprávy. Chlapec při předvádění blíže neurčeného prostocviku spadl z osmého patra do sedmého. Zde si utrhl ledvinu a přestože se už díval do tváře smrti, ze samého strachu před matkou se musel nějak zřejmě vyšplhat do osmého patra, domluvit se se svými kamarády na "verzi o cikánech", přičemž nikoho z nich nenapadlo volat záchranku, a potom se doplazit bůhvíkam k obchoďáku, kde teprve zavolal svoji matku. Za blbce jsou především lékaři, kteří měsíc nerozporovali verzi o napadení. Jsem naprostý laik, co se medicíny týče, a rád bych znal odborné vysvětlení, jestli se skutečně zranění způsobená špičkou boty dají zaměnit za zranění způsobená pádem z výšky, zvlášť když jde o ostře sledovaný případ. (Relevance 5/10)

4.Teorie pro odpůrce smažek

Petro skutečně prodával drogy a za to mu nabančili nespokojení zákazníci. Nejednalo se však zřejmě o konzumenty marihuany, o těch se říká že jsou neagresivní a kdyby si ubalili do jointa sušenou petržel, tak by to stejně nepoznali. Proto muselo jít o něco silnějšího. Umím si představit, že jestli se pokoušel prodat seškrábanou omítku za cenu heráku, je odkopnutá ledvina to nejmenší, co ho mohlo potkat. No a věřím tomu, že takový způsob navyšování kapesného by se ten slušňáček opravdu bál mamince přiznat. Předložil tedy policistům historku, podle které vypadá sice jako úplný blbec, ale která by mu oddálila reálný výhled na převoz z nemocnice do diagnostického ústavu. (Relevance 6,5/10)

A čemu věříte vy?

Komentáře

leer píše…
Jelikož žiji na severu čech, nejvíce věřím možnosti, že párek opilých cikánů neměl co dělat, tak se rozhodli provokovat rvačky,a tento kluk jim zrovna padl pod kudlu.

Poslední možnost je také možná.

PS: co vy přesně máte z toho, že píšete takovéto články?
template píše…
Na vaši otázku vážně nevím, jak odpovědět. Asi dobrý pocit z toho, že lidstvu sdělím svůj názor.
leer píše…
Hmmm.
Mě nejvíce vadí že nějací trotlové z AI a jiných band neužitečných srabů nás obviňují z rasismu.

Kdyby to bylo jen o barvě kůže, tak nesnášíme i Turky a Vietnamce, a ti tu nemaj problém.

Takže je to jen ve vrozeném chování našich cikánů.
Anonymní píše…
Nestesti beznych citatelu je, ze nepoznaji, ktery clanek psal autor zidovskeho puvodu a ktery nepsal. Tato neschopnost rozlisit tyto dva druhy prispivatelu vede k tomu, ze lide jsou zmateny a mozna i frustrovani z toho co se doctou v mediich.
Je velice unfair, ze autori clanku ve vsech mediich se k tomu nepriznaji. Bystrejsi si toho urcite vsimnou a podle stylu psani a myslenek autora to poznaji, ale bezni lide ne
template píše…
To by mě tedy velmi zajímalo, podle jakých ukazatelů rozlišit autory židovského a nežidovského původu... poučte nás, prosím.
leer píše…
Tak židé co dělají problém mluví jako Ovadia Josef.

Cikáni, co dělají problém, mluví jako vězni.

(a ne, nejsem ten anonym) :)
template píše…
http://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=134676&menu= lépe, než čtenář P.B. bych to nenapsal...
leer píše…
Ano, souhlasím.

Jen by mě zajímalo, JAK toho kluka zamáčkli, aby změnil výpověď?

To na něj vyštrachaly nějaký posprejovaný barák z dob, kdy mu bylo deset, anebo mu řekli, že v případu soudu z něj udělalí blbce, a ještě bude mít opletačky za "křivou" výpověď?

To je věc, co by mě zajímala.

PS: pamatujete si na tu ženskou ze Slovenska, co jí zbili, údajně proto, protože mluvila do mobilu Maďarsky? A pak tvrdila, že jí policie psychikcy donutila prohlásit, že lže? Toto mi přijde jako stejný případ. Jak to s tou ženskou tehdy dopadlo?
template píše…
Jak jsem nakoupil, tak prodávám, ale mám to z relativně důvěryhodného zdroje (tedy ne z diskuze na internetu):

‎"Včera jsem byla v Břeclavi a dozvěděla se novinky o tom klukovi.Radnice matce pohrozila že se vrátí na Ukrajinu pokud to nařčení nevezme zpět a že jí dají trvalý pobyt a zaplatí peníze Davidovi a ještě jí přidají peníze.Takže Ti hajzlové jsou na koni jak jsou lidští,že nepodají Trestní O.To je bordel :-("
template píše…
PS hned jsem si říkal, že mi to připadá hodně podobné jako ten podezřelý případ Hedwigy Malinové, ale tam šlo, pokud vím, o "nácky"...
leer píše…
Ta Hedwiga, to je ta žena ze Slovenska?

A jak ta její kauza vlastně dopadla?
template píše…
http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C5%99%C3%ADpad_Hedvigy_Malinov%C3%A9
leer píše…
ale z toho článku není jasné, zda to potom vyznělo nějak do ztracena, anebo zda tu ženskou nějak postihli...
Melebius píše…
„Mě nejvíce vadí že nějací trotlové z AI a jiných band neužitečných srabů nás obviňují z rasismu. Takže je to jen ve vrozeném chování našich cikánů.“
Tohle je přesně ten rasismus. Že se z barvy kůže okamžitě určí typické chování daného člověka, i když ho vidíte poprvé… A vážně si myslíte, že má člověk nějaké „vrozené chování“ nad rámec nepodmíněných reflexů?!
leer píše…
1) to není rasismus.
2) každý národ má určitou většinovou mentalitu, čili mentalitu, kterou musí vyznávat ti, co v daném národu chtějí mít úspěch.

U Němců je to pečlivost, u Seveřanů klidnost... atd.

U cikánů je to hulváství.
Obrazy píše…
@Leer, já souhlasím s vámi. :) Tak to je přesně... :/
Anonymní píše…
MSI ATI Radeon R3650 MD256 - OC icti

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem