ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Prvomájový průvod 2011

Dlouho jsem nevěděl, jak začít tenhle příspěvek. Ale před chvílí mi na Facebooku v jedné diskuzi mně neznámý politicko-korektní aparátčík vyrazil dech: Buď prý podporuji pochod homosexuálů Prahou, známý jako Prague Pride, nebo jsem "fašista" stejně jako Roman Joch, Václav Klaus a Petr Hájek, v tomto pořadí.
Takže tímto mu děkuji za úvod a popojedem.

Prahou občas pochoduje kde kdo. Nedávno to byli odboráři, občas náckové, krojovaní hudebníci, teď to budou homosexuálové, pardon, LGBT komunita (takhle se dnes politicky korektním jazykem ve zkratce) označují. Nebyla by to záležitost hodná většího povšimnutí, ostatně podobný průvod se už před pár lety konal v Brně a velká sláva z toho nebyla. Tentokrát to ale vypadá, jako kdyby si snad organizátoři nenajali jistý "zpravodajský" server jako součást své public relations a ten spustil sérii kontroverzních článků, založených na výrocích Petra Hájka. Kterému mimochodem často novináři i ze seriózních médií sami volají, aby mohli z jeho slov uvařit "skandál". Vím, o čem mluvím.

A náhle je to záležitost celospolečenského významu, ke které se dvakrát (!!!) vyjadřuje i prezident. Ale copak prezident! Zburcovali se i velvyslanci ze třinácti zemí, kteří si (poté, co byly výroky dvou státních úředníků značně mediálně přežvýkány a zveličeny) nejspíš mysleli, že v ČR dochází k vraždění homosexuálů, nebo k něčemu podobného. Nad jejich dopisem se mimochodem pozastavil i šéf české diplomacie Karel Schwarzenberg, jehož kritiku média nechala bez povšimnutí. Na rozdíl od té prezidentovy, ale my už víme, že když dva dělají totéž, není to totéž.

Vřískot politicky korektních blbů ze všech koutů zeměkoule na sebe nenechal dlouho čekat. Z akce lokálního charakteru, na kterou by si přijelo "nablýskat prdelky" asi jen několik exhibicionistů (a tato slova volím záměrně, mám dojem že většina "normálních" homosexuálů nemá zapotřebí okázale demonstrovat svou "jinakost" v ulicích. Také proč, když je to podle nich normální?) se stal něco jako prvomájový průvod, kam se už chystají lovit hlasy politici napříč spektrem (včetně Jiřího Paroubka i s jeho ženou, jak se nechal slyšet), přičemž za normální situace by si tuhle parádu nenechali ujít asi jen Ondřej Liška s Džamilou. A právě tohle obludné zpolitizování celé akce musí podle mě nejvíc štvát především všechny gaye, které povykování v ulicích nezajímá a chtějí jen normálně žít a mít klid.

A aby bylo jasno: Nikdo u nás homosexuály nediskriminuje, nikdo jim neupírá právo šaškovat v pražských ulicích. Ani Joch, ani Klaus, ani Hájek, ani já. Jediné v čem jsou u nás a všude na světě diskriminováni je nemožnost plodit svými intimními kratochvílemi děti, a to si asi nevyřvou, ani kdyby profesionální aktivista Jiří Hromada stokrát křičel do světa, že Klaus je buzerant.

Komentáře

Všemohoucí Atom píše…
No co dodat na první odstavec: vrána k vráně sedá...
A ke zbytku - jak vytváření tak řešení těhle nesmyslů co bylo a co nebylo korektní či jinak správné je jen plítvání časem.

Zkus svoje ťukání do klávesnice investovat spíše do psaní článků na Wikipedii, moje děcka odtamtud berou referáty.

Zatím seš jen na cestě být tak užitečný, jako třeba ten tvůj Joch, který je asi tak užitečná jako jeden blázen co u nás ve čtvrti srovnává smetí v popelnicích podle abecedy...
Proc je nelegalni pomlouvat zidy a cikany? píše…
http://tinyurl.com/3pbhecr

Proč když někdo pomlouvá Židy je antisemitista, cikány rasista a když pomlouvá amíky tak je hned antiamerikanismus?

Proč tu máme skupiny lidí co jsou nedotknutelní?
template píše…
Vážený pane Všemohoucí...je hlavně otázka, proč tenhle blog vůbec čtete a vracíte se sem, když Vás naše psaní tak irituje.

O mou užitečnost se bát nemusíte - mám zaměstnání, na blog píšu ve volném čase. Na Wikipedii jsem už párkrát přispěl, a dám Vám radu, kterou se nemusíte řídit, zkuste děti nasměrovat spíš ke čtení knih než k copy+paste refrátů z Wiki.

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem