ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Bátora, Klaus, náckové a další

Pseudokauza jakéhosi nepříliš důležitého chlapíka, který si v minulosti zadal s nějakou nepříliš důležitou stranou a který měl (pouze podle médií) obsadit nějaký nepříliš důležitý post na jistém nepříliš důležitém ministerstvu, by za normálních okolností ještě chvilku rozhořčovala strážce posvátné politické korektnosti a pak by chcípla.

Kdyby se do ní k mému velkému zděšení dnes nevložil prezident České republiky.

Prezident této země by se podle mého soudu měl vyjadřovat k mnoha věcem. Ačkoliv velké procento občanů (a hlavně zákonodárců) by v této funkci nejraději viděla nevýrazného kladeče věnců, který by sem tam utrousil nějaké to filozofické moudro, já jsem toho názoru, že je spousta ožehavých témat, na které bych rád znal prezidentův pohled. Například se nedávno zjistilo, že při českém předsednictví EU zmizely stamiliony z veřejných peněz. Nepamatuji si, že bych k tomu kdy četl nějaké zásadní stanovisko hradního pána, byť by se to zřejmě slušelo a patřilo.

K vyprodukování sáhodlouhého textu Václava Klause vyprovokovala až "kauza Bátora". Dle mého názoru naprostá pseudokauza, u níž bych skoro uvěřil, že má jediný cíl: odvést pozornost novinářů a veřejnosti od daleko závažnějších problémů. Například od těch na ministerstvu školství, které momentálně vede nekompetentní tatrman zvolený za stranu ABL, ale to je teď vedlejší. Mám dlouhou dobu pocit, že se to tak nějak běžně praktikuje. Shrňme si fakta. Kdybych občas masochisticky nečetl jistý web, absolutně bych netušil, kdo to ten chlápek je. Pak jsem si v novinách přečetl, že je to extrémista, nacista, neonacista, rasista a (samozřejmě) pravičák. Jak jinak. Pak jsem se taky dočetl, že chtěl poslat cikány do Indie a že jeho vzorem je Jörg Haider.

Chudák český bezmozek, musí mít dojem, že MŠMT jde šéfovat klon Adolfa Hitlera.

Po chvilce googlování jsem zjistil, že je to vlastně všechno jinak, uvedené výroky nikdy neřekl, a že místo rasisty a neonacisty máme spíš co dělat s do sebe zahleděným popletou a grafomanem, snílkem, který žije ve svém vlastním světě první republiky, který v životě vystřídal milion zaměstnání, několik politických stran a občas chodí někam demonstrovat. O tom, že by měl dělat náměstka ministra se údajně dozvěděl až z médií, nikdo mu nic takového oficiálně nenabídl a i kdyby, těžko si lze představit, že by tam udělal větší škody, než současný ministr se svou milenkou, jíž vyplácí statisíce ze státní a evropské kasy a svým týmem fízlů, který jeho podřízeným čte e-maily.

Nic z toho není problém, ale kdyby tam náhodou pracoval někdo, kdo byl v minulosti kandidátem Národní strany, to už by problém byl (kolik je asi na MŠMT bývalých komunistů? Vím minimálně o dvou). Dokonce takový, že ho musí řešit Nečas i Klaus!

Apropos, Národní strana. To je co? V posledních volbách měli asi 0,1 procent, nebo ještě méně. Čeští nacionální socialisté se od ní tehdy znechuceně odvrátili a dle své přirozenosti volili raději postkomunistickou DS(SS). Mimochodem proč byla ta pidistrana řádně registrovaná na ministerstvu vnitra, když to jsou takoví extremisté, že teď ani jejich kandidáti nesmí pracovat nikde ve státní správě? Proč jsme je tehdy vlastně rovnou nepostříleli, vážení pánové?

No a zpátky k tomu Klausovi. Ne že bych mu proboha upíral (jako pan Pehe a další) právo na vyslovení svého názoru. Jen mi hlava nebere, proč se vyjadřuje zrovna k tomuhle. A ještě stylem - neznám ho, nic jsem od něj nečetl, ale vím, že je to autentický pravičák. Chápu, že Klaus měl opět potřebu rýpnout si do fanatického svazáctví českých politicky korektních, připosraných novinářů a politiků, ale ať se na mě nikdo nezlobí, tento styl "obhajoby" je těžce mimo mísu a bohužel jen bude dále a dále rozviřovat tuhle imbecilní a na hlavu postavenou pseudoudálost.

To, že s částmi jeho reakce (zejména s tou o potřebě seriózního dialogu) velmi souhlasím, nic nemění na tom, že se Václav Klaus, jako už poslední dobou víckrát, velmi, ale velmi nešťastným způsobem vměšuje do veřejné debaty a ač sám apeluje na zdravý rozum, poskytuje tomuto službu vpravdě medvědí.

A ta poznámka k panu Halíkovi je vážně drsná, nedůstojná prezidenta. To říkám s vědomím, že Tomáše Halíka coby veřejnou osobu rovněž moc nemusím.

Komentáře

Lister píše…
Jak píšeš "chudák český bezmozek" pan Template
Anonymní píše…
Halik je fanatickej eurosocialista, narcis naprosto obludnych rozmeru (kam se hrabe Klaus, ten je proti nemu skromnej mnich) a hlavne pres veskerou proklamovanou toleranci a schopnost dialogu a podobny sracky, ktery zvracy v kazdym rozhovoru, urcitou cast zcela legitimnich nazoru naprosto nevydejchava, sproste napada a oznacuje za sektarsky a div ne zlocinny... driv sem Halika mel rad, ale postupne se muj nazor na nej zmenil a dneska je mi z nej uz skoro zle. Staci si precist jakejkoliv rozhovor a cloveku je na bliti z ty neskutecny sebestrednosti a samozerstvi.
template píše…
Lister: Rozveďte prosím svůj výrok...
Lister píše…
Jednoduše - za bezmozka jsi tu jedině ty.

Důvodem je fakt, že jsi skočil na lep - zabýváš se věcí, která opravdu není vhodná naprosto k ničemu.

Je asi tak zajímavá jako že Turkenistán nemá uzavřený copyright s USA...
Finrod Felagund píše…
template: Podle Listera jsi podle mě bezmozek, protože jsi se odvážil kritizovat Nejvyššího :)
Anonymní píše…
Vtipně a velmi dobře napsáno *thumbs up*

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem