ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Homosexuálové pochodovali. Co chtěli?


O víkendu se v Česku uskutečnil první historický pochod homosexuálů. Osobně jsem se ho nezúčastnil ale přečetl jsem si o něm mnohé. A upřímně řečeno, nikde jsem nenašel odpověď na otázku: Co vlastně chtěli?
Můj postoj k homosexuální menšině je, řekl bych, totožný s postojem naprosté většiny lidí v této zemi. Mně gayové nevadí. Několik z nich znám osobně a problém s nimi doopravdy nemám, dokonce občas s jistou nadsázkou říkám, že mám homosexuály rád, protože čím víc homosexuálů, "tím víc žen zbyde". Současně s tímto "a" musím říct i "b" - představa sexuálního styku dvou mužů je mi odporná a jejich sexuální deviace (když toto slovo budeme chápat nikoliv automaticky pejorativně, ale jako "odchylku") normální není, ani kdyby se všichni Jiří Hromadové tohoto světa na hlavy stavěli.

Mám, přiznám se, určité problémy s agresivní lobby takzvaných profi-homosexuálů, jejichž projevy a křik slyším stále častěji. Vážně totiž nevím, kde jsou jakási "práva homosexuálů" (a toto sousloví považuji za čistě virtuální) pošlapávána a kdo u nás tuto menšinu diskriminuje. Lídři gayské minority v tom mají samozřejmě jasno: Diskriminuje je bílý heterosexuál. A tedy i já. Všichni musíme nést pocit viny za tyto skvělé lidičky a dělat všechno proto, aby se jim v tomto zlém světě žilo lépe. Navíc kdo jen zpochybní například zákon o registrovaném partnerství či řekne, že by homosexuálové neměli z několika rozumných důvodů mít možnost adoptovat děti, je okamžitě označený za nebezpečného homofoba a nejspíš i fašistu.

A jsme u inkriminovaného pochodu. V médiích se dočtu jen o protiakci ze strany "pravicových" radikálů, četl jsem (v Lidových novinách) také o "pravicových aktivistech", kteří se těmto hodným lidičkám postavili, házeli po nich vajíčka a vůbec je tak nějak diskriminovali. Kdopak jsou, ptám se, tito pravicoví aktivisté? Že by v Brně házeli po gayích vajíčka libertariáni? Kdepak, samozřejmě. To se akorát ukázali nám známí holohlaví primitivové, z nichž se ta inteligentnější část modlí k odkazu Adolfa Hitlera a ta mnohem větší "pochoduje proti slovu" a jde se zkrátka akorát poprat tam, kde je to vhodné.

Z médií mám tedy pocit, že kdyby nedošlo k akci neonacistů (tedy levičáků jak řemen, ale už to tady nehodlám posté opakovat), vlastně by ani nebylo o čem psát. Co homosexuálové vlastně chtěli? Větší práva? Ale vždyť nemají menší práva než my - právě naopak, mají dokonce jeden zákon navíc, navíc naprosto zbytečný, který si poctivě vykřičeli. Začlenění do společnosti? Copak stojí mimo ní? Navíc - vždyť se tímto jednáním vyčleňují sami, právě tím, že se sdružují v "gay clubech" a mají potřebu pořádat pochody a vůbec akce tohoto typu. Mám také dojem, že naprostá většina příslušníků této minority potřebou ukazovat se na veřejnosti v pochodu, který tak nějak připomíná masopustní karneval, vůbec nemá a raději zůstala doma.

Navíc co je a není diskriminace, takovou otázku si může každý zodpovědět sám po přečtení tohoto článku. Ne že by mě osobně pálilo, že nesmím do homosexuálního hotelu. Ovšem kdyby nějaký soud rozhodl naopak - že je správné, když majitel do svého podniku nepustí homosexuála, chtěl bych vidět ten křik. Stejně tak mě při čtení napadlo, že bych mohl v Praze uspořádat pochod heterosexuálů - jen tak, čistě z principu. Obávám se ovšem, že kdybych ho nahlásil pod svým jménem, šílenci typu Ondřeje Cakla a Kláry Kalibové by si byli schopní vymyslet, že patřím k Národnímu odporu. Stejně tak jako se jiní cvoci pokusili diskreditovat tuto iniciativu.

A ještě jedna věc. V čele průvodu nechyběli ani dva brněnští politici (samozřejmě za Stranu zelených) a naše skvělá ministryně Džamila Stehlíková. Možná jsou dva zmínění představitelé brněnské radnice homosexuálové. Pakliže ano, nic mi po tom není a je to jejich věc, pokud tam byli ovšem všichni tři jako politici, je to dost vážné znamení a měli bychom si rozmyslet, jestli pro příště chceme volit politiky, kteří se vyžívají v manifestacích po boku aktivistů - a je zcela jedno, na jaké straně ti aktivisté vlastně stojí.

Komentáře

Miroslav Yamato píše…
Konečně článek, který je opravdu nekorektní. A dobrý, velmi trefný!
Guy Peters píše…
Od kdy je rasism a antisemitism levicový?

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem