ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Plav, komunisto, plav

Po dlouhé době jsem ve zpravodajském portálu našel něco, co mě opravdu rozesmálo, a sice tento článek.

Zapálení, které mladého komunistu žene dopředu, je až dojemné. Autor těchto řádků se coby rekreační plavec amatér samozřejmě sklání před jeho schopnostmi. To, že svůj vrcholově sportovní výkon automaticky dedikuje zničení amerických imperialistů, ovšem zapáchá dvěma možnostmi:
a) chlapec se chce zviditelnit a možná shání na svůj výkon sponzora. Může jím být třeba iniciativa Ne základnám? Ta spíš nějakého řádně se otřásajícího oslíka sama ždíme. Nebo rovnou KSČM?
b) chlapec je naivní blb.

Leccos by nasvědčovalo variantě b. Mladý soudruh od frézy (jeho nástroj byl ostatně nedílnou součástí budovatelské poezie 50.let. Nadšení básníci tenkrát, řečeno s Miloslavem Švandrlíkem, nejčastěji rýmovali soudruhy se soustruhy, zatímco na frézy měli připraveny modré kombinézy) nechce americký radar, protože v tom vidí "ohrožení české suverenity". Tento hrdý patriot ale chce svůj triumf ve vlnách kanálu LaManche věnovat Rusku, protože "oni přemožitele kanálu ještě nemají".

To je, panečku, vlastenectví!

Stejně jako blaho naší země leží soudruhovi od Bečvy tak moc na jeho rudém srdci, mám já i zájem na tom, aby byl šťasten do konce svého života, a aby patrně udělal šťastnými i své spoluobčany. Proto bych ho vyzval k tomu, aby netroškařil. Místo na Britské ostrovy by chlapec mohl přeplavat rovnou na Ostrov svobody. Svoji milou by tak mohl požádat o ruku přímo před palácem Fidela Castra.

Plav, komunisto, plav! A to co nejdál.

Komentáře

Anonymní píše…
Konečně někdo rozumný. Už aby byl převrat a pravičáky jsme hnaly do továren ke strojům. Konečně by byli k něčemu užiteční.
Anonymní píše…
A kdo by těm továrnám zařizoval odbyt, soudruhu? Nebo by se zase vyrábělo tak nějak "aby bylo co dělat"?
template píše…
Vy jste ale vtipálek, pane Anonymní. Kim Čong Il Vás jistě čeká s otevřenou náručí, proč mu nejdete pomoci budovat nejlepší svět?

Populární příspěvky z tohoto blogu

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Hnědí, rudí, všechno jedna pakáž

SPOLEČNOST: Stojíme na prahu. Čeho?

ZE ŽIVOTA KOCOURKOVA: Jak jsem byl za vaše peníze státním úředníkem